Indienii vor Jaguar si Land Rover

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.07.2007
Tata Motors si Mahindra & Mahindra vor sa cumpere, cu ajutorul Fiat, brandurile premium Jaguar si Land Rover.

Cele doua mari companii auto din India, Tata Motors si Mahindra & Mahindra, au anuntat ca vor sa participe la licitatia organziata pentru vanzarea marcilor premium .

Pentru acest lucru, cei doi producatori indieni ar avea nevoie de 1,5 miliarde de dolari. Conform analistilor, indienii discuta un parteneriat cu Fiat, prin care ar putea face rost de finantare necesara achizitiei brandurilor britanice.

Zvonurile din jurul acestei chestiuni arata ca Fiat ar fi foarte interesati de tehnologiile prezente pe modelele Jaguar si de platformele SUV ale marcii Land Rover.

Ford, proprietarul marcilor britanice aflate in discutie, inca nu a anuntat oficial interesul celor doua companii indiene in aceasta achizitie. Se pare ca Tata si Mahindra & Mahindra au cerut o evaluare a implicatiilor economice in cazul unei astfel de achizitii.

Comentarii (8)

  • nuuuuuu!!!!
    Nu vreau nici Jaguar fabricat de Tata si nici Land Rover fabricat de Mahindra... oricum ma si gandesc cum ar arata, in stilul "Logan by Renault", o sigla pe care sa scrie "Freelander by Mahindra & Mahindra"... se vor vinde ca painea calda!!!
    0 0
  • laurro
    !!!!
    Ce-i lipseste chelului ? tichie de margaritar !! Mor pe capete de foame, mizeria e cat Hymalaia, n-au apa curenta si canalizare,someri mai multi decat jumatate din Europa, agricultura n-a trecut de epoca primitiva, dar vor masini de lux !!
    0 0
  • Nasol
    Rover a ajuns la chinezi, acum indienii vor Land Rover si Jaguar, asiaticii astia s-au trezit de-odata puternici.
    0 0
  • nuuuuuu!!!! - !!!! - Nasol
    Vreţi nu vreţi, aici este vorba de puterea financiară a unor companii indiene, lucru pe care ar trebui să nu-l confundaţi cu populaţia Indiei.
    Ce reprezintă pentru voi India???
    Sărăcie şi mizeria... adicătelea ce apucaţi să vedeţi în "diverse" reportaje de ştiri de la ora 5.
    Ştiţi oare că India este una din puterile nucleare ale lumii, sau că deţine sateliţi de telecomunicaţii şi militari propri !?!?!?
    Că Mittal Steel este CEL MAI MARE PRODUCĂTOR MONDIAL DE OŢEL - exact (!?!?!?) indianu' nostru de la SIDEX Galaţi.
    Lucrurile astea sunt o afacere, iar indienii (sau chinezii) nu vor muta fabricile respective în Podişul Tibet, şi nici nu vor concedia tehnicienii şi muncitorii de acolo - că ei ştiu cu mult mai bine decât voi, că este aberant acest lucru şi că le-ar dăuna afacerii. Nu se schimbă nimic în calitatea produselor ci doar cei care FINANŢEAZĂ AFACEREA.
    Îmi place de voi că vă împlicaţi, comentând unele ştiri, da' măcar fiţi logici şi coerenţi, nu aberanţi.
    0 0
  • silviu o
    mda ...copy/paste
    in istoria lor asiaticii , japonezii , chinetii taiwanezii coreenii indienii...etc au copiat intr-o mica mare masura designul si tehnologia brandurilor de succes si asa au devenit puternici , ei sunt genul de oameni " mutu fute pamantul" ei nu spun nimic ...strang din buci si se dezvolta ...pe cand noi suntem niste grei ...furam pe fatza de ne stie toata lumea si ne dam rotunzi ...de fapt ei sunt cei mai grei si noi niste labagii cu acte in regula ...bravo lor ...in india aveti cuvantul meu sunt asa multe europence frumoase ....si asa multe femei frumoase in zonele rezidentiale si turistice de va cade fatza ....la noi sunt frumoase cate au mai ramas dar sunt chinuite ...la ei sunt niste printese ...noi barbatii europeni sunte niste dobitoci ...in loc sa face si noi ceva cash noi ne gandim cum sa ne luam masini tari sa facem impresie ...hai sa facem industrie nu sa ne vindem tzara la straini ....
    0 0
  • mda...
    Finantare sa fie, dar tot se vor implica in facbricarea anumitor modele, si de fapt ei vor finanta tehnologia. Parerea mea proprie si personala e ca isi vor pune amprenta vizibil pe viitorul acestor marci. Dar, ramane de vazut. Oricum, in stilul in care se mananca in ultimii ani marile companii unele pe altele, vom avea o istorie a automobilului egala cu 0. Si e mare pacat de s-a ajuns la asta. Fara carcater, doar fiare cu brand englezesc produse de nista amarati. Stima !
    0 0
  • nasol
    si eu care aveam de gand sa-mi iau un land rover.....
    0 0
  • nasol
    si eu care aveam de gand sa-mi iau un land rover.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru