Inedit: centurile de zapada

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.12.2006
O companie germana a dezvoltat un nou sistem antiderapaj, o evolutie a clasicelor lanturi de iarna: centurile de zapada.

Moda lanturilor de zapada apune! Inginerii companiei germane Jeko au pus la punct un nou sistem antiderapaj pe zapada care imbraca roata si care a fost denumit "centura de zapada".

Realizate din tehnopolimeri, centurile au avantajul faptului ca sunt foarte aderente atat pe zapada cat si pe gheata, sunt produse intr-o singura masura si pot fi utilizate la echiparea majoritatii modelelor aflate in circulatie, de la masini de oras la SUV-uri.

Pachetul complet contine 12 centuri care se ataseaza de jante sau capace si manusi pentru montare, pretul in Europa al acestuia fiind de 89 de euro.

Comentarii (5)

  • numai cu abs?
    Si daca nu ai ABS si roata se blocheaza la frana pe o portiune neacoperita de centura? Te duci pe gheata sau nu? :D
    0 0
  • Lucian
    numai pentru soferi
    Daca ai masina fara abs si nu stii sa tii "ABS" din picior n-ai ce cauta prin nameti. Nu mai zic ca-ti scapa un detaliu: lanturile sau centurile te ajuta sa nu ramai impotmolit, deci la tractiune. Se monteaza doar pe rotile motoare. Si se merge incet cu ele. Iti sugerez ratb/cfr, dar de la anul, ca nu se anunta zapezi prea curand.
    0 0
  • Zarnescu Alexandru
    Tarziu
    Asta facusera nordicii cu mult inainte !
    0 0
  • alt Lucian
    numai ptr. destepti...
    daca e sa ne luam dupa Lucian trebuie sa stii sa faci ABS (manual?) cu piciorul...altfel nu are rost sa folosesti masina iarna :)). Lanturile si inlocuitoarele lor ajuta si la franare si mentinerea directiei nu doar la iesirea din zapada ...
    Marele sofer, pietoni cu lanturi oricum nu am vazut deci ne gandeam si noi ca ar fi folosite de catre soferi !
    0 0
  • ciprian
    Sistem Antiderapant Jeko ce lungime areo centura? se pot monta pe 255/65 R 16????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru