Infiniti vrea un rival pentru BMW Seria 1 si Audi A3

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.02.2010
BMW si Audi sunt atacati in segmentul compact de japonezi. Dupa Lexus, Infiniti anunta la randul sau ca are in vedere un model care se va incadra in aceasta clasa.

Dupa ce Lexus a anuntat ca va aduce la Geneva noul CT 200h, modelul care va reprezenta constructorul japonez in segmentul compact, Infiniti sustine ca nu este exclus sa scoata pe piata in viitorul apropiat un rival pentru Audi A3 si BMW Seria 1, modele care au facut deja radacini in acest segment care tinde sa devina extrem de disputat.

"Suntem constienti de faptul ca trendul merge in jos, iar intrarea pe un segment mai mic se afla in vizorul nostru", a confirmat Toru Saito, presedintele diviziei de lux Nissan care in acest moment iese in evidenta pe pietele lumii prin gamele de segmente superioare FX (SUV), EX (crossover), G (coupe) si M (sedan mediu).

Conform sefului marcii nipone, noul model ar putea beneficia de o noua generatie de motoare Infiniti. "Un motor cu patru cilindri este un element pe care il avem in vedere, insa pe termen scurt si mediu masinile noastre vor fi motorizate de aceleasi unitati V6 si V8. Totusi, daca vom decide sa construim o masina de segment redus, aceasta va fi cu adevarat un Infiniti", sustine Saito, care a confirmat cu aceeasi ocazie faptul ca marca pe care o reprezinta va lansa in curand o versiune proprie a modelului electric Nissan Leaf: "Va fi un model compact cu patru locuri, insa in mod sigur nu va fi o masina de nisa.

Incercam sa penetram fioarte rapid piata prin acest model". Seful japonezilor nu a anuntat insa daca modelul compact electric va fi baza dezvoltarii celui motorizat prin unitati pe benzina conventionale.

via | Whatcar

Comentarii (1)

  • arata foarte bine
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru