Inmatriculari: cel mai slab septembrie din 1998 incoace

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Inmatricularile europene au scazut cu 8.2 procente fata de septembrie '07, atingand un nivel intalnit in anul 1998.

Inmatricularile auto la nivel european au scazut in luna septembrie a acestui an cu 8.2% fata de aceeasi luna a anului precedent. Rezultatul negativ s-a inregstrat pe fondul nesigurantei economice la nivel mondial si al scaderii productiei, in ciuda faptului ca septembrie 2008 a avut cu doua zile lucratoare in plus fata de luna corespondenta din 2007.

Uniunea Europeana a inregistrat in a noua luna a anului 1.304.583 de masini, cel mai scazut nivel al inmatricularilor din septembrie 1998 incoace. Cele mai mari caderi au avut loc in Spania (-32.2%), Marea Britanie (-21.2%) si Italia (-5.5%), in timp ce cresterile cele mai importante au avut loc in Franta si Germania, cu +8.4, respectiv +1.5%.

In ceea ce priveste producatorii auto, cea mai mare scadere a vanzarilor s-a inregistrat in curtea celor de la GM Europe (-18.1%), acest lucru datorandu-se, spun oficialii companiei, inchiderii productiei la cateva dintre uzinele proprii de pe Batranul Continent.

via | Automotive News

Comentarii (3)

  • Costin
    da la noi?
    stire incompleta... erqam interesat in romanica si eventual la bulgari...
    0 0
  • bbbobbbo
    sa scada nene
    bine ar fi sa ajunga la zero, ca si asa nu mai e loc sa pui un ac de masini
    0 0
  • passarys
    inmatriculari auto
    datorita cui /dobinzile prea mari care nu da posibilitate oricarui cetatean sa isi poata schimba masina.asta nu este democratie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru