Interes scazut pentru Jaguar si Land Rover

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 11.07.2007
Vanzarea celor doua marci britanice nu reprezinta acelasi interes ca in cazul vanzarii Aston Martin.

Ford a anuntat deja ca termenul limita la depunerea ofertelor pentru achizitia Jaguar si Land Rover este data de 19 iulie .

Vanzarea celor doua marci premium nu a avut un ecou foarte ridicat in lumea auto, foarte putine companii aratandu-se interesate. Singurele nume vehiculate au ramas fondurile de investitii Cerberus, Ripplewood si One Equity.

Daca anul trecut vanzarea Aston Martin a stranit un interes deosebit, in acest an vanzarea celor doua marci britanice nu prezinta un interes pentru multa lume. Jaguar si Land Rover sunt estimate impreuna la valoarea de 1,5 miliarde de dolari.

Problema legata de vanzarea celor doua marci la pachet tine de marca Jaguar, care inregistreaza pierderi semnificative in ultimii ani, spre deosebire de Land Rover care sunt profitabili.

Lipsa de interes din jurul acestei tranzactii va afecta, fara indoiala, pretul pe care Ford il va putea lua pentru cele doua marci britanice.

In mod bizar Ford a primit mult mai multe oferte pentru compania suedeza Volvo, care insa nu este de vanzare, conform spuselor oficialilor gigantului american.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru