Intersectie reamenajata la Aeroportul Otopeni

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.05.2007
Intersectia care dirijeaza traficul catre Aeroportul Otopeni va fi reamenajata

Intersectia de la Aeroportul Aurel Vlaicu va fi reamenajata prin construirea unui pasaj, a unui sens girator. De asemenea, potrivit unei hotarari de Guvern, si partea carosabila va fi extinsa la 14 metri. Proiectul de amenajare a interesectiei dintre bulevardul Aerogarii si bulevardul Ion Ionescu de la Brad a fost schimbat ca urmare a traficului in crestere.

Noul proiect urmareste asigurarea virajelor catre Otopeni, respectiv catre bulevardul Aerogarii, realizarea unor benzi de circulatie la nivelul superior pasajului si a unei intersectii giratorii. Va fi construita si o zona centrala inelara cu raza de 16 metri. Partea carosabila cu latimea de 14 metri va avea rolul de colectare, selectare si distribuire a traficului, sporirea capacitatii de circulatie prin separarea clara a directiilor de mers si cresterea gradului de siguranta prin reducerea vitezei de circulatie in intersectie.

Planul vizeaza, de asemenea, intreruperea vizibilitatii asupra terenului situat dupa intersectie prin realizarea pe suprafata insulei centrale a unei amenajari peisagistice. In intersectie vor lua nastere insule separatoare si vor fi instalate indicatoare rutiere de presemnalizare a directiilor de mers pentru perceperea pasajului inferior si a intersectiei giratorii.

Comentarii (1)

  • prudentul
    strada
    Asta-i o strada din New-York.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru