Inventie pentru economie de combustibil

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.02.2007
John Kessels, cercetator olandez, a inventat un software cu care poate reduce consumul de combustibil.

Un cercetator olandez a descoperit ca o masina poate sa-si reduca consumul de combustibil cu mai mult de 2.5% doar prin adaugarea unui software la sistemul de comanda al motorului.

John Kessels, cercetator la Universitatea din Eindhoven a obtinut o performanta optima a motorului folosind soft-ul pentru a declansa sau opri dinamul, componenta folosita pentru a incarca bateria. Kessels a declarat ca "doar adaugand o imbunatatire software-ului si un simplu cablu, masinile pot economisi cu 2.6% mai mult combustibil". O cantitate si mai mare de combustibil, cu 5-6% mai mult, ar putea fi economisita prin oprirea si pornirea motorului in timpul mersului, dar acest lucru ar implica modificari ale motorului.

Proiectul a fost testat folosind vehicule Ford, dar software-ul poate fi folosit pentru orice masina cu un motor computerizat. Este de asteptat ca producatorii auto sa implementeze rapid aceasta solutie pentru a se alinia normelor stricte de limitare a emisiilor, impuse recent de Comisia Europeana.

Comentarii (4)

  • logan
    s-o vad si p-asta la logan
    0 0
  • Razvan
    Solutii
    Daca bagi benzina de la groapa(numai pt constanteni)economisesti 26%,daca o lasi pe liber in vale economisesti 8%,gasesti un amic care are platforma economisesti 100% etc solutzii simple
    0 0
  • c
    faza cu opritul motorului este deja pe citroen!!!
    1 0
  • YMihai
    ...
    ...sau pe VW Lupo. E ingenioasa treaba !!!

    Pe Logan ...prea curand nu cred k va fi ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru