Jaguar, pierderi de 715 milioane $

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.01.2007
Desi s-a bucurat de numeroase premii anul acesta, Jaguar a inregistrat pierderi uriase, de 715 milioane $.

Jaguar a pierdut anul trecut 715 milioane de dolari iar predictiile financiare pentru anul in curs nu sunt nici ele prea imbucuratoare: pierderi de 550 milioane de dolari. Grupul britanic va continua sa ramana neprofitabil si in anii urmatori, analistii economici anticipand si pentru 2008 pierderi de 300 de milioane de dolari.

Ford nu a vrut sa comenteze situatia critica in care se afla Jaguar dar presedintele constructorului american, Alan Mulally a anuntat anterior ca nu intentioneaza sa vanda brandul cu probleme. Ford va avea probleme mari in a gasi un cumparator pentru ca analistii prevad o excludere a Jaguar din divizia Premier Auto Grup (PAG). Vanzarile Jaguar au scazut in 2006 cu aproape 32% pe piata americana si aceste rezultate negative trag in jos intreaga linie PAG.

Se poate spune insa ca Jaguar e pe un trend ascendent multumita succesului de care s-au bucurat noul XK coupe si conceptul C-XF la Salonul Auto de la Detroit. Totusi, pana cand compania nu va lansa noul X-Type si nu va redesena XJ, ii va fi greu sa gaseasca drumul catre profit.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru