Jaguar si Land Rover au intrat din nou pe profit

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Compania Jaguar Land Rover, detinuta acum de Tata Motors, a inregistrat un profit in cel de-al treilea sfert al anului 2009. Politica de reducere a costurilor si-a aratat eficienta si va fi aplicata in continuare.

In urma unei strategii agresive de reducere a costurilor, Jaguar Land Rover a inregistrat profit in cel de-al treilea sfert al acestui an. Mai exact, profitul operational al celor de la JLR este de 41.3 milioane de lire sterline. Pierderile companiei au scazut de la 240 milioane de lire la 60 de milioane de lire sterline. Salariile angajatilor Jaguar Land Rover au fost inghetate pentru cei care lucrau la fabricile din Midlands si Halewood, iar noii angajati au avut salarii cu 20% mai mici.

Vanzarile Jaguar Land Rover au crescut cu 23% in cel de-al treilea sfert al lui 2009, atingand pragul de 44.300 de unitati. In Marea Britanie, vanzarile celor de la JLR au crescut cu 34%, acestia reusind sa vanda 14.400 de unitati. Pe de alta parte, vanzarile din America de Nord au scazut cu 7.3 procente, iar cele din China au crescut cu 2.1 procente.

Cei de la Jaguar Land Rover vor continua politica lor de reducere a costurilor prin renuntarea la angajatii temporari, reducerea numarului de furnizori si inchiderea unei fabrici din Marea Britanie pana in 2015. Productia marcii britanice va fi mutata treptat catre alte meleaguri, lucru care va reduce costurile de productie.

Banca Nationala a Indiei le-a oferit celor de la Jaguar Land Rover un imprumut de 175 de milioane de lire sterline in decursul lunii trecute.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • fraierul2
    PROFIT??????? HAHAHA! eu zic profit sub 1 metru sub pamant
    1 4
  • fraierultotfraiere
    cred ca mai degraba noile modele , competitive , au adus firma pe profit nu "marketing-bullshit reducerile de costuri"
    3 0
  • fff bn
    pe mn nu ma mira lucrul asta.....intodeauna am spun si spun ca land rover si mai ales jaguar sunt pe drumul cel bun.....indiferent ca is a indieniilor sau a celor de la ford....pt ca orcum indienii de la tata doar cu bani ajuta.....totul se face tot in marea britanie sub aceiasi oameni
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru