Japonezii invadeaza India

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 08.09.2006
Piata auto isi cauta regiuni virgine pentru expansiune. Nissan si Suzuki vor construi o fabrica in India.
Companiile japoneze Nissan si Suzuki au ajuns la un acord prin care vor construi o fabrica de 1,5 miliarde de dolari in India.

Fabrica va avea o capacitate de productie de circa 350.000 de autovehicule pe an. Desi ministrul indian de Industrie a confirmat aceast proiect, oficialii Suzuki au refuzat sa dea detalii sau sa comenteze aceasta informatie.

Fabrica ar urma sa fie amplasata in orasul Manesar din nordul Indiei, regiune unde Suzuki poseda deja un sit de productie care scoate 600.000 de autoturisme pe an.

Alegerea Indiei nu este intamplatoare, vanzarile de masini crescand mult in ultimii ani. Piata din aceasta tara se afla intr-o expansiune uriasa iar mana de lucru este ieftina. In plus, unul dintre argumentele importante este traditia celor de la Suzuki in aceasta tara, japonezii detinand pachetul majoritar la societatea Maruti Udyog, care produce cea mai intalnita masina din India.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru