Joyster – viitorul lui Skoda

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.10.2006
Ultimul concept Skoda va exista si el in versiune de serie, peste cativa ani. Pana atunci, unele linii de design de pe Joyster prefigureaza noua Fabia.

Dupa ce Skoda a prezentat cu cateva saptamani inaintea salonului de la Paris primul desen al lui Joyster, conceptul care prefigureaza liniile viitoarelor modele ale constructorului ceh, avem in fata primele fotografii oficiale si primele informatii legate de noua creatie.

Noul Joyster anunta foarte clar numaroasele directii stilistice si strategiile marcii grupului Volkswagen. Astfel, designul este destul de sugestiv in acest sens, cu un calandru imens, proiectoare expresive, bosajele capotei care se termina in regiunea logo-ului Skoda, aceste trei elemente fiind deja prezente anterior pe noul Roomster.

In plus, montantii A si B (cel al parbrizului si cel dintre usi) sunt colorate in negru iar montantul C (cel posterior) imens completeaza noutatile aduse de Joyster. Mai mult, Skoda ne-a pregatit o mica surpriza printr-un mic facelift al logo-ului. Toate aceste schimbari vor putea fi regasite in premiera pe noua Fabia, care va fi prezentata in luna martie, la Salonul de la Geneva.

Pe de alta parte, plansa de bord simpla dar plina de gadget-uri high-tech, stopurile care incadreaza luneta si profilul in trei usi caracterizat in principal de un plafon panoramic imens, din sticla, nu vor aparea decat peste cativa ani, odata cu lansarea versiunii de serie a lui Joyster.

In sfarsit, designul bine gandit, subliniat de functionalitatea banchetei posterioare (care nu va avea insa niciun viitor ca idee) si un tarif bine pozitionat, asa cum suntem obisnuiti, ar trebui sa construiasca noua imagine a modelelor Skoda.

Comentarii (1)

  • sal
    cam ce pret va avea cu aprox???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru