Kerkorian vs. Wagoner

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 04.10.2006
GM se afla intr-o perioada incerta privind viitorul administrativ al companiei. In cadrul General Motors se duce o lupta la nivel inalt intre Wagoner si Kerkorian. Pe cine va miza Consiliul de Administratie?

Conducatorii gigantului General Motors sunt pe punctul de a hotari daca vor da curs propunerii celui mai mare actionar individual al companiei, Kirk Kerkorian, de a cere un raport privind eventualitatea unei aliante cu Renault-Nissan.

Decizia Consiliului de Administratie va avea o importanta mult mai semnificativa, urmand sa stabileasca gradul de incredere al acestora fata de politica de redresare a lui Rick Wagoner, CEO al companiei.

Se cunoaste ca Rick militeaza pentru redrasarea companiei fara ajutoare externe. Pana in acest moment, oficialii celui mai mare constructor auto din lume si-au aratat sprijinul total strategiei propuse de seful de la GM.

Este din ce in ce mai clar ca in cadrul GM este o lupta intre Kerkorian, care face presiuni din ce in ce mai mari, si Wagoner a carui pozitie ii este amenintata de Carlos Ghosn in eventualitatea unei aliante cu Renault-Nissan.

Pana la clarificarea situatiei asteptam cu sufletul la gura rezultatul aceastei lupte de interese. Tot atunci vom putea afla daca GM va semna un contract cu Renault-Nissan.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru