Kirk Kerkorian cumpara Chrysler

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.04.2007
Fost investitor la GM, Kirk Kerkorian a facut o oferta de 4,5 miliarde $ pentru preluarea companiei Chrysler.

Investitorul american Kirk Kerkorian a oferit 4,5 miliarde de dolari pentru achizitia Chrysler, la aproape zece ani de la prima sa tentativa de a prelua controlul asupra constructorului auto.

Kerkorian, in varsta de 89 de ani, a aratat intr-o scrisoare a firmei sale de investitii Tracinda, ca oferta de achizitie este conditionata de incheierea unui contract de munca favorabil intre producatorul auto si sindicatul United Auto Workers.

Anuntul lui Kerkorian, prima oferta pentru Chrysler prezentata public, a determinat aprecierea titlurilor DaimlerChrysler listate in SUA cu 5%. Omul de afaceri s-a angajat sa constituie un depozit de 100 milioane de dolari, in semn de buna credinta, si a anuntat ca va permite UAW si managementului Chrysler sa participe la tranzactie, in calitate de parteneri.

Depunerea ofertei reprezinta a doua propunerea importanta prezentata de Kerkorian in ultimii doi ani unei companii auto americane. Investitorul a detinut 9,9% din actiunile General Motors, dar si-a vandut participatia in 2006, dupa ce grupul a refuzat planul privind o fuziune cu Reanault-Nissan.

Thomas Froehlich, purtator de cuvant al DaimlerChrysler, a declarat ca toate optiunile sunt deshise, dar a refuzat sa comenteze oferta Tracinda, anunta Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru