Lamborghini vinde mai bine si face profit

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 30.07.2007
Brandul italian, aflat sub controlul celor de la Audi, a inregistrat un profit de 18 milioane de euro in 6 luni.

Una dintre problemele marilor producatori de supercaruri este obtinerea unui profit. Realizarea celor mai puternice si spectaculoase masini de sosea presupune costuri ridicate si investitii imense in procesul de cercetare sau dezvoltare.

In ultimii ani marii producatori de supercaruri au trecut prin perioade financiare foarte grele. Lamborghini, unul dintre cei mai exclusivisti producatori auto, a avut o istorie financiara mai putin buna in ultimii ani. Activarea sub sanul protector al celor de la Audi a dus la imbunatirea cifrelor de afaceri si la obtinerea unui profit. Daca in 2006 Lamborghini reusea sa vanda 2000 de masini, anul acesta vanzarile sunt si mai spectaculoase, doar in primul semestru marca italiana livrand 1343 de unitati.

Cele mai semnificative vanzari au fost realizate de modelele Gallardo Spyder si Murcielago LP640 . Veniturile inregistrate de Lamborghini in primele sase luni se ridica la 222 de milioane de euro, ceea ce inseamna un profit estimat la circa 18 milioane de euro.

Lamborgini estimeaza pentru acest an ca va vinde 2500 de exemplare, ceea ce insemna mai putin de jumatate din cat vinde Ferrari in fiecare an. Dar rezultatele sunt din ce in ce mai bune si este semnficativ ca italienii inregistreaza cresteri, mai ales dupa ce compania si-a revenit dintr-o criza financiara foarte puternica.

Comentarii (2)

  • tot audi deci tot nemtii
    scot italienii, astept clipa cand vor cumpara fiat =))
    0 0
  • VAG
    vad ca le merge tot mai bine la cei din grupul VAG, lambo a crescut, bentley se vinde bine, vw au si ei cresteri, skoda la fel si de audi nu mai vorbim. Au inceput sa vanda si din veyron de nu fac fata. Seatul ce nu prea tine pasul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru