Land Rover îşi va muta o parte din producţie în India

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Dependenţa de Tata Motors şi dorinţa de a maximiza profitul au făcut ca Land rover să mute o parte din producţia sa în India, până la sfârşitul acestui an.

Tata Motors a anunţat ieri că o parte a producţiei Land Rover se va muta în India, chiar începând cu sfârşitul acestui an. Carl Peter Forster, proaspătul CEO al grupului indian, a lăsat să se înţeleagă şi că din raţiuni economice este luată în calcul producţia modelelor Jaguar şi Land Rover într-o uzină chineză.

Forster a refuzat să dea detalii despre modelul care va lua naştere în China, însă este foarte probabil ca britanicii să producă acolo platforma T5, cea care stă la baza actualelor Discovery 4 şi Range Rover. Se pare că în viitor platforma va fi folosită şi în cadrul Proiectului Icon, cel care se va concretiza în 2012 cu un urmaş al actualului Defender.

Deşi invocă motive economice, constructorii britanici Jaguar şi Land Rover au înregistrat o creştere substanţială a vânzărilor, în primul sfert al anului, reuşind să livreze în total 57.153 de unităşi, cu mult peste cele 35.947 livrate cu un an în urmă.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru