Lectie cu R10 TDI si Kristensen

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.03.2006
Audi si Tom Kristensen continua sa bata recorduri greu de egalat. Noul R10 TDI a invins fara drept de apel la Sebring, in avanpremiera cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Audi a facut istorie sambata la Sebring, reusind sa isi claseze unul dintre cele doua modele R10 TDI pe prima pozitie a cursei de 12 ore care reprezinta un antrenament pentru Le Mans. Echipajul format din Tom Kristensen, Allan McNish si Rinaldo Capello este primul care duce un diesel in prima pozitie la linia de sosire intr-o cursa importanta de motorsport.

Modelul german (care a concurat la Sebring cu numarul 2) a reusit sa castige cu un avans de 3 tururi fata de locul doi, echipajul Intersport Racing Lola B05/40-AER cu numarul 37. Al doilea R10 TDI (pilotat de echipa formata din Frank Biela, Emanuele Pirro si Marco Werner) a fost nevoit sa renunte la cursa dupa patru ore, din cauza supraincalzirii.

De fapt, fiabilitatea este un punct slab al noului model, si echipajul castigator avand probleme majore din acest punct de vedere. Astfel, desi echipajul de pe masina cu numarul 2 s-a calificat in pole-position, acesta a trebuit sa porneasca in cursa de la linia standurilor, de pe pozitia a 34-a, din cauza unor defectiuni tehnice la instalatia de racire.

Insa cursa de recuperare a functionat perfect, R10-le cu numarul 2 trecand pe prima pozitie dupa doar doua ore de concurs, cand la volan se afla recordmanul Tom Kristensen. “Modelul nostru este cu adevarat o masina de curse. Se piloteaza foarte precis, beneficiind de o combinatie intre puterea diesel si cuplul imens. Este pur si simplu distractiv sa il pilotezi”, a afirmat dupa cursa danezul de la Audi.

Si pentru ca a venit vorba de Kristensen, sa notam doar ca acesta are acum patru victorii la general la Sebring, record absolut in istoria de 54 de ani a cursei americane. Acest record vine sa completeze lista impresionanta de sapte victorii la Le Mans, ultimele sase dintre acestea fiind realizate consecutiv.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru