Lexus, Mercedes si Skoda intr-unul: Bing Yue

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 04.08.2007
Modelul chinezesc Bing Yue este dezvoltat de Jiangjun. Sursele de inspiratie pentru design sunt insa 100% europene.

De fiecare data cand vorbim, in povestile noastre de-a lungul si de-a latul industriei auto, de masini copiate, ajungem la chinezi. O piata in crestere continua si extrem de puternica insa in acelasi timp moarta din punctul de vedere al originalitatii.

Unul dintre ultimele modele scoase de un constructor chinez este Bing Yue, produs de ilustra firma Jiangjun, total necunoscuta in Europa. Ceea ce este cunoscut insa este sursa de inspiratie pentru Bing Yue. De fapt, mai corect este sa spunem "sursele de inspiratie", pentru ca modelul chinezesc se inspira, la o prima vedere, din Mercedes C-Klasse, din Lexus LS430 si din Skoda Superb.

Cel mai interesant aspect este faptul ca producatorii copiati au reprosat chinezilor acest lucru imediat dupa ce asiaticii au lansat conceptul din care a iesit Bing Yue. Jiangjun nu s-au lasat insa intimidati deloc si au scos o versiune de serie absolut identica cu prototipul. In comunicatul de presa publicat o data cu lansarea modelului care va intra pe piata in toamna acestui an, chinezii isi numesc masina "un sedan cu design global", creata in Italia si care vine cu componente din Japonia si din multe alte tari recunoscute pe plan international in industria auto.

Sub capota, chinezii au imprumutat motoare derivate de la Mitsubishi de 2.0 litri.

Pretul "pachetului" pentru toate acestea, adica pentru masina in sine, este de 9000-10000 de euro. Cifre rezonabile chiar si pentru China.

Comentarii (33)

  • zerocool
    big
    e frumoasa mashina....pacat k nu au idei originale
    0 0
  • zerocool
    big
    e frumoasa mashina pakat k nu-i o idee originala :((
    0 0
  • allex85
    e o corcitura mai pe limba noastra :)) corpul de la skoda... fata de la lexus si spatele de la mecedes :)) bordul aduce a passat cat de cat ;)
    0 0
  • flavius
    NU-S PROSTi
    Nu arata deloc rau si la pretul asta putina siguranta mai trebuia si dadeau lovitura.
    0 0
  • URAGANU
    Siguranta
    Pot copia orice, sa ofere Siguranta si Economie de combustibil. Altfel nu va avea succes "GLOBAL". Se stie ca masinile chinezesti sunt facute din materiale de tot rahatul, deci sa ne asteptam sa nu ia nici 2 stele la NCAP. Oricum sunt sigur ca nici 5% din masinile produse de chinezi nu vor fi aprobate in Europe. Dupa cum se stie Suedezii si Norvegienii au scos de pe piata lor DEJA modele chinezesti.
    0 0
  • Intr-adevar e de inspiratie 100% europeana, ca Lexus e marca Europeana de cand Japonia s-a mutat in Europa....
    0 0
  • bradshow
    luati-va Logan mai bine
    atat se comenteaza de cele facute de chinezi..dar romani fac ceva?ca sa ne luam si de ei..pai pana sa ajungem noi la nivelul chinezilor care fac orice pe lumea asta..dar romanu e sclav..munca nu-i place si sta si critica ce face altu..noi n-am fost in stare sa pastram ceea ce am avut(cate fabrici s-au inchis cate si mai cate???)are loganu 5 stele la NCAP?pai va zic eu...ca la 10 metri de blocu meu e o intersectie de cartier in care se aplica regula prioritatii de dreapta si deseori se accidenteaza astia..pai a intrat unu cu un Kalos intr-un Logande i-a strambat stalpu masiniidintre portiera si aripa fata..sa nu zic de roata care era la un unghi de 70 de grade cu solu...asta e masina?si va zic eu..mai mult de 20 km/h nu avea..asa ca nu va mai cacati pe voi atat
    0 0
  • Vam-pirelu
    Asta da corcitura ... :P
    Haha ... asta arata mult mai bine decat un Logan ..., dar la pretu ala mai bine cumperi un AUDI second ... :P k stii k macar ala de se baga unu in tine nu se indoaie tot.
    0 0
  • tupeu
    ..nesimtitii astia de galbejiti nu au pic de respect pt. nimeni, ar trebui dati in judecata de cei care au stat la baza/ mercedes, lexus, skoda ...
    0 0
  • ce prost esti gy , p langa k nu poate sa le faca nimik nu e vb de respect da na
    0 0
  • marfa
    decat logan...prefer un dasta :D macar are o forma :D
    0 0
  • 100%?
    in primul rand nu sunt prosti pt faptul k au stiut combina aceste parti si k totusi arata bine.
    dar mi se pare o combinatie skoda - mercedes avand in vedere k si lexusul (care nu e european) s-a inspirat tot din mercedes ,multe modele arata 90 % k un mercedes da acolo nimeni nu zice nimik.
    0 0
  • Nu te supara, acest articol e cam pripit. Si in alte parti ale lumii - China - sunt ingineri si designeri buni, si ,cum ati scris " necunoscuta in Europa " insa in Orient nu e necunoscuta.
    0 0
  • despre securitate
    vad ca repede ati tras concluzii ca nu este sigura masina. Nu stiu daca ati auzit de Hover CUV, un suv chinezesc care se gaseste si la noi pe piata, are un pret bun si are 4 stele NCAP. Cred ca si masina asta e de calitate, macar sa fi adoptat astea de la mercedes si ceilalti producatori. Cat despre pret, daca acolo costa 9000-10000 pe la noi ajunge cam pe la 20000 sau chiar mai mult (estimativ). Oricum, pentru banii astia se merita sa-ti iei asa masina.
    0 0
  • family_guy
    masina secolului
    in curand poate o sa vedem masini cu ncap de 5 stele produse de mai marii europeni, in curand poate o sa vedem calitatea cu care sunt facute plansele de bord, materialele de calitate si cine stie ce metal super destept care nu se indoaie la 20 km/h si te face praf, poate masinile vor avea motoare super ecologice si nu vom mai fi nevoiti sa dam o caruta de bani, dar noi romanii de draq facem?
    aa...da! asteptam sa faca altii noi sa criticam, k europa asta asteapta de la noi criticii lu peste, nu suntem in stare sa ne mentinem intro piata competitiva, asiaticii aia au tupeu, si bv lor, atata timp cat noi nu facem nimic sa ne imbunatatim viata si calitatea ei, de ce ne plangem de masini domne?
    fiti atenti k pe viitor cine nu alege calitatea si respectul fata de client va face cunostiinta cu falimentul, de-alungul istoriei asa s-a intamplat si era o vb ca cine nu cunoaste istoria e blestemat sa o repete, sa simta consecintele pe pielea lui.
    Dragi romani lasati dracu criticile si puneti mana si munciti, invatati, faceti-va un viitor sigur si numai asteptati sa va pice din cer...sau lasa k o sa vina si randul romaniei sa faca sa dreaga...nu vedeti ca cei slabi devin si mai slabi si cei puternici e...deja vedeti cu ochii vostri, fac ce vor ei, ne vand ce vor ei, inghitim orice rahat , si sa nu va ganditi la compromisuri, k e viata grea...etc...ati ales sa traiti asa, atunci suportati consecintele.
    Vam pa si ganditiva si noi putem sa ne impunem punctul de vedere dar sa il si punem in aplicare!!!
    0 0
  • dacian
    si la siguranta cum sta masina?? o sa primeasca 1 stea banuiesc :)) este ceva penibil
    0 0
  • marius
    TOTUSI, daca trece testul si e ok. asta cu copiatul e mai mult invidie ,rautate ,si alte modele seamana cu una sau cu alta. calitatea si pretul sunt importante!
    0 0
  • marius
    TOTUSI, daca trece testul si e ok. asta cu copiatul e mai mult invidie ,rautate ,si alte modele seamana cu una sau cu alta. calitatea si pretul sunt importante!
    0 0
  • marius
    TOTUSI, daca trece testul si e ok. asta cu copiatul e mai mult invidie ,rautate ,si alte modele seamana cu una sau cu alta. calitatea si pretul sunt importante!
    0 0
  • invidie
    Cel putin arata bine, copiata, necopiata e o combinatia reusit. De ce nu recunoastem ca acesti galbejiti fac si produse foarte bune si sunt buni la toate!
    Luati Loganul nostru original, dar sigur de cacat.
    0 0
  • primus
    inspiratie...
    E de remarcat urmatorul fragment de articol: "se inspira, la o prima vedere, din Mercedes C-Klasse, din Lexus LS430 si din Skoda Superb". Adicatelea, 'la o prima vedere' si alea semanau una cu alta, nu? :D
    0 0
  • ce uratenie
    da chiar .. ce uratenie .... dar la ce puteam sa ne asteptam ...
    0 0
  • pit 75
    china
    Alooo, oameni buni, asta este viitorul, indiferent ca ne place sau nu. Ganditi-va la un singur lucru, acum 15-20 ani pe piata electronicelor daca gaseai ceva facut in China strmbai din nas si mai cautai pana gaseai ceva pe care scria "made in W Germany" sau mai bine "made in USA", acum cred ca mai sunt f. putine chestii care nu se fac in China. Credeti ca nu pot sa faca si autoturisme? Sigur ca nu vor face ceva calitativ dar de fapt in ce consta calitatea, durata de viata a modelelor auto scade vazand cu ochii, poate ca vreodata o sa ne lepadam si noi de mitul "masinii pe viata". Si atunci la ce folos sa dai 40000 pe o masina? ca sa o vinzi dupa 3 ani cu 15000? Mai bina dai 15000 din 3 in 3 ani si daca dupa 3 ani nu mai merge o dai la reciclat. Deci peste 5 ani sa ne auzim de bine, cu masini ieftine si reciclabile 100%, made in china.
    0 0
  • ce tot vb mei? e o masina super ok pentru 9000 de euro!!! decat un logan :p
    0 0
  • cociuban
    frumos
    e destul de frumos comparativ cu pretul adik poti lua o masina ieftina si totusi sa aiba ceva din marcile consacrate dupa parerea mea.nu o fi ea super fiabila dar la 10.000 de euro masina noua in afara de logan sau clasele mici nu prea iei asta e adevaru!
    0 0
  • AndreiRN
    Success
    Sa apara asta pe piata romana si sa vezi cum se cumpara ca painea calda.
    Atunci vedem cine mai cumpara Logan sau alte alea.
    Baieti muncesc si se inspira de la frati mai mari la fel cum multi o fac.
    Lexus fara jena recunosc inspiratia de la MBZ si Toyota sa inspirat de la Honda la Van.
    0 0
  • securitate
    prietene, hover nu a luat nici o stea euroncap, pt ca nu a facut testul.
    0 0
  • copycat
    Pai fratilor, Lexusul e copiat dupa Mertzan si BMW iar Skoda doar e sub tutela VW deci au aceeasi proiectanti si platforme, asa ca asta e copia copiilor! Bv. China , Tot Inainte!
    0 0
  • lexus
    baaaa de ar muri toti galbejitii si tot nu o sa faca vreodaa o masina reusita ca nemtii,, sa nu ne amagim nu se compara nemtii fac masini restu is niste porcarii, combinatii de plasticaraie si beculete , becukulete.NEMTII FAC MASINI SI ASTA ESTE FIE C A VA CONVINE ASTA ESTE ADEVARU
    0 0
  • Mircea
    :|
    O bere pt family_guy.:)
    0 0
  • Arlequin
    incepe sa
    ...... m-i se faca grija...... astia se baga tare de tot
    Da mi-e gfrica ..daca sa apuca sa faca copii de Boeing,Airbus si Antonov?... de-acuma o sa ma uit la boturile avioanelor sa le vad sigla !!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Pt Arlequin
    China face avioane Boeing de multi ani de zile.
    Le face doar pt piata interna deocamdata si sub licenta Boeing.
    Japonia produce componente majore pt avioanele Boeing. Sistemul de comunicare pt 777 si aripile pt noul 787.
    0 0
  • ingineri
    ne plac sau nu, chinezii au facut orezarii la vremea cand asta trebuiau sa fac si acum fac ce se cere: masini si electronica!
    Fiti linistiti, asta e prima faza pe care ei, spre deosebire de altii - ce rusii nu au copiat destul, mult si prost dar balsoi? dupa acesta faza a copierilor, vor incepe sa-si folosesca mintea lor ca ce stim noi voe epuiza ca sursa de inspiratie in 10 ani.
    Atunci va fi pericolul pentru industria Europei: chinezii vor face mai bine si mai ieftin tot ce cere piata; si atunci va incepe dezastrul la noi!
    Nu uitati ca ei au tot atatia ingineri - si multi facuti in europa si america- cam cat este populatia intregii Europe!
    Asa ca, respectati-i pe viitorii vostri stapani!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru