Logan amenintat de Samand!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 24.08.2006
Iranienii de la Iran Khodro vor aduce cel mai reprezentativ model al lor, Samand, in Europa de Est, pentru a incerca oprirea avantului pe care il are Logan.

Iranienii ameninta suprematia lui Logan pe pietele Europei de Est! Constructorul Iran Khodro, cel care produce versiunea sedan a lui Peugeot 206, a anuntat ca planurile sale de viitor includ debarcarea in Europa. Scopul? Producerea unor modele care sa rivalizeze la pret si calitate cu Dacia Logan.

Primul dintre aceste modele este Samand, care in Iran este este considerat, la fel ca Logan in Romania, masina nationala in Iran. Pretul acestui model se va situa undeva sub 10.000 de euro. Astfel se explica betele in roate pe care Iran Khodro le-a pus celor de la Renault, care au negociat la sange cu autoritatile persane producerea lui Logan in Iran.

Iran Khodro a anuntat insa ca Europa de Est va reprezenta doar o halta in expansiunea marcii, acestia planuind o extindere in Europa Occidentala si, mai tarziu, descinderea pe piata din Statele Unite. In aceste conditii, Iran Khodro a incheiat deja un contract cu o uzina din Venezuela, care va produce 5000 de exemplare Samand anual.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru