Logan fabricat la uzina Lada?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.06.2006
Daca Renault va ajunge la un acord de colaborare cu AvtoVaz, fabricantul modelului Lada, modelul franco-roman ar putea fi produs la uzina rusilor din Togliatti.
Logan fabricat la uzina Lada?

O echipa din conducerea francezilor de la Renault se afla in aceste zile la Togliatti (Rusia), pentru a studia fezabilitatea unui proiect de cooperare cu AvtoVaz, producatorul cu numarul 1 in Rusia si fabricantul celebrelor Lada.

Cotidianul rusesc Vedomosti, care citeaza o sursa din staff-ul administrativ al AvtoVaz, afirma ca Renault spera sa puna mana pe 20% din actiunile acestei companii. In schimb, purtatorul de cuvant al celor de la Renault sustine ca este prematura aducerea in discutie a unei eventuale intrari in capitalul constructorului din Rusia. Publicatia precizeaza ca noua structura de conducere a rusilor, instalata in decembrie cu largul aport al oficialitatilor, este mai putin deschisa negocierilor decat echipa precedenta, cu care au debutat negocierile.

Termenii negociati pana acum vizeaza si construirea unui nou model. Pana atunci, daca discutiile se vor incheia bine, la uzina AvtoVaz din Togliatti vor sosi motoare Renault care in scurt timp vor fi produse in Rusia.

Din cate se pare, la uzina din Moscova ar putea fi transferata si o partedin productia modelului Logan. In acest moment, rusii colaboreaza cu general Motors, insa relatiile dintre cei doi parteneri sunt relativ reci. Asta pentru ca AvtoVaz doreste mai multa independenta in luarea deciziilor.

In plus, cifrele de anul trecut (cand s-au vandut 720.000 de modele Lada) ar putea fi mai mari in eventualitatea unei colaborari cu Renault, caz in care se va renunta la acordul joint-venture cu GM.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru