Loganul umfla piata auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 17.11.2006
Piata auto din Romania a inregistrat o crestere de 17% in 2006. Motorul acestei cresteri a fost sustinut de modelul Dacia Logan.
Primele zece luni ale anului 2006 au marcat o crestere a vanzarilor pe piata auto din Romania. Fata de perioada similara a anului trecut cifra vanzarilor a crescut cu 17% ajungand la circa 210.000 de unitati.

Motorul cresterii a fost intretinut de producatorii locali, Dacia si Daewoo. Dacia a vandut circa 90.000 de masini din cele 100.000 asamblate in Romania. Luna octombrie a fost una foarte buna pentru Dacia, care a reusit sa vanda circa 24.000 de unitati. O alta constanta a pietii auto din Romania a fost cresterea productiei de automobile cu circa 12%.

Principalii importatori din piata sunt de parere ca aceste cresteri sunt si rezultatul eforturilor de extindere si al fondurilor investite in dezvoltarea retelelor de distributie la nivel national. Luna octombrie a fost foarte buna si pentru principalul importator, Renault, care s-a clasat cu o cota de piata de 8,6% pe locul doi in topul vanzarilor dupa Dacia si reusind sa depaseasca Daewoo. Cel mai bine vandut model de import a fost Renault cu circa 10.000 de unitati, cu jumatate mai mult decat urmatorul in clasament Opel Astra Clasic.

Comentarii (2)

  • O mica greseala
    "Cel mai bine vandut model de import a fost Renault cu" ........ Banuiesc ca Clio sau Megane.
    0 0
  • Renault
    N-ai citit bine , 10.000 de unitati !
    Adica de masini !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru