Macheta din aur a lui Veyron costă 2.4 milioane de euro

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.06.2010
Aţi plăti 2.4 milioane de euro pentru o machetă la scară redusă a unei maşini? Fie ea şi Bugatti Veyron? Ei bine, aceasta există şi costă de două ori cât maşina!

Esential

2.4 milioane de euro costă macheta din aur şi platină a lui Bugatti Veyron.

Bijutierul britanic Stuart Hughes şi un producător de machete auto din Elveţia, Robert Gulpen, au creat un Veyron-jucărie care costă aproape dublu faţă de modelul de serie pe care constructorul italo-francez îl vinde în showroom-urile proprii. Este vorba de o machetă specială 1/18 realizată din aur, platină  şi diamante care costă 2.4 milioane de euro. Preţul lui Bugatti Veyron Diamond Edition este, astfel, dublu faţă de versiunea de stradă 1/1 a modelului.

Preţul ridicat al machetei este dat atât de materialele din care este realizată aceasta, cât şi de nivelul ridicat de exclusivism, doar trei astfel de maşinuţe urmând să fie produse la nivel mondial. Pentru a finaliza construcţia unei machete de acest tip, producătorii au avut nevoie de două luni. Conform acestora, materialele utilizate la asamblarea machetei sunt aur şi platină de 24 de carate, grila frontală fiind formată dintr-un strat de diamante de 7.2 carate. În plus, toate detaliile modelului de serie se regăsesc la scară şi pe macheta din materiale preţioase, implicit volanul complet funcţional care învârte roţile.

Conform producătorilor, cele doar trei maşinuţe care vor fi produse le vor fi înmânate posesorilor într-o cuşcă din sticlă ambalată într-o cutie din aluminiu, fiecare machetă urmând să dispună de un certificat de autenticitate şi de fotografii care atesta procesul de manufactură a acesteia.

Deşi preţul este extrem de piperat, cei doi producători susţin că nu duc lipsă de comenzi.

Ba mai mult, îşi permit să facă glume pe seama listei de aşteptare pentru modelului Bugatti. "Ştiu că preţul este aproape dublu faţă de Veyron-ul original, însă lista boastră de aşteptare nu e atât de lungă precum pentru modelul de stradă", spune Stuart Hughes, unul dintre cei care au "inventat" macheta de 2.4 milioane de euro.

via | Jalopnik

Comentarii (14)

  • Ivanoff
    Ipocrizie!!!
    Ipocrizie!!!
    I-asi inchide si le-as confisca averile atat bijutierilor cat si clientilor lor!
    20 14
  • pacat
    asta este prostitutie
    20 1
  • Ivanoff
    M-am razgandit :)
    Mai bine de banii acestia mi-as lua 120 de Passaturi TDI :)) si m-as apuca de agricultura in tarile din lumea a III-a pt o cauza nobila.
    24 7
  • SA NU UIT ...I
    sa cumperi ulei , daca vrei sa cultivi intensiv :)
    23 3
  • :))))))))))
    ce commenturi adevarate:)) iar referitor la porcaria aia de 2 mil de euro sunt destui snobi sa o cumpere..:))
    15 3
  • 24k
    Poate o vedem la gatul unui roman "bronzat".Ma gandesc peste 10.000 de ani cand viitoarele civilizatii vor face excavari si vor gasi pe langa piramide si monumente, o macheta Veyron din aur.Oare ce vor zice? "astia sigur au devenit atat de obsedati incat se inchinau masinilor lor, considerandu-le autoritatea suprema in univers" ca apoi sa fie transportata sub maxima securitate la cel mai renumit muzeu si pusa pe un piedestal precum cele mai valoroase artefacte din neolitic.Foarte tare nu?
    23 0
  • @ivanoff
    tu ai idee ce inseamna ipocrizie?
    7 16
  • Dragi concetateni :)
    Unii dintre voi va prea-grabiti in a face afirmatii de genul "Vaaai, cata ipocrizie, cat snobism" (la drept vorbind il subscriu pe Hadouken; cuvantul ipocrizie nu-si are rostul aici. Poate folosirea unui dictionar, inainte de a posta mesaje aiurea, v-ar ajuta). Exista multi oameni bogati pe lumea asta care au muncit din greu si au ajuns sus sus. Cumpararea unei machete din aur, platina si diamante ,in valoare 2.4 milioane de euro, este doar o alta forma de depozitare a banilor. Cursul euro urca si coboara pe cand aurul niciodata nu a cunoscut o alta panta decat pozitiva.
    12 14
  • @8hz
    pot sa cumpere obiecte de arta nu un khich , precis cuparatorii vor fi din est sau din noi miliardari a
    10 5
  • Ivanoff
    Ipocrizie
    Ipocrizie=Duplicitate,falsitate,fariseism...
    Iar in contextul in care lumea este intr-o criza economica in care de f mult timp nu a mai fost,scotand asemenea neutilitati la vanzare la asa sume poti sa-i numesti ipocriti atat pe cei ce o promoveaza cat si pe potentialii clienti.
    Hadouken si 8hz,voi cunoasteti o altfel de aplicabilitate a termenului?...
    13 11
  • ciudai mare
    Trebuie sa recunoastem daca altii pot, de ce ar trebui sa-i judecam, pe bune, cu ce ne incalzeste, se baga unii sa zica cata ipocrizie, lasai domnule in pace, cine poate, poate. Cine are atatia bani de dat, inseamna ca are cu ce....

    Nu mai judecati atata...
    2 13
  • RTI,
    Stuart Hughes creeaza obiecte de lux exclusiviste, nicidecum kitschuri :)

    Ivanoff,
    Vii cu niste sinonime acceptabile ale cuvantului dupa care o dai in bara cu niste argumente in care acelasi cuvant (ipocrizie) nu isi gaseste rostul.
    Sursa dexonline. ro :IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s.m. și f. 1. Adj., s.m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic.
    Nu mai incerc sa iti explic nimic.
    11 12
  • Tare sa cumperi macheta si sa visezi sa o ai pe cea reala (1/1). Asta ar fi dovada suprema de prostie.
    11 1
  • @8HZ
    obiecte de lux exclusiviste = kitschuri scumpe, halal lux , telefon apple cu sigla din svarovski :))
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru