Mansell va concura la Bucuresti!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.11.2006
Celebrul Nigel Mansell va particpa, alaturi de alte foste glorii ale Formulei 1, la etapa Bucuresti a circuitului GP Masters.
Ieri, in prezenta Primarului General al Capitalei, Adriean Videanu, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring, prin Hartmut Beyer, si GP Masters, prin Scott Poulter, in vederea organizarii in urmatorii trei ani a unei din etape din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti.

Dupa semnarea contractului, Adriean Videanu a declarat:” Circuitul va deveni un eveniment traditional in Bucuresti si vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit si au colaborat pentru organizarea acestui eveniment. Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru organizarea acestui eveniment. Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, plus taxa pentru utilizarea domeniului public. Este o mare bucurie si pentru mine ca in sfarsit suntem aproape de finalul unui demers pe care ni-l dorim de aproape un an, si anume acela de a organiza un eveniment automobilistic in Bucuresti si cred ca este o ocazie ca Bucurestiul sa intre in galeria marilor organizatori de evenimente”.


Ceilalti doi semnatari au facut la randul lor declaratii de presa:

Hartmut Beyer:” Avem doua competitii de top, FIA GT si Grand Prix Masters, plus alte trei campionate extrem de interesante. Faptul ca la Bucuresti vor veni fostele glorii din Formula 1 este un castig imens pentru toata lumea”.

Scott Poulter:” Cursa de la Bucuresti este prima pe un circuit stradal si sunt sigur ca va avea un succes imens. Dupa primele estimari, pe unele portiuni, se va merge cu 300 km/h. Sunt sigur ca toti pilotii care concureaza in Grand Prix Masters vor veni cu placere la Bucuresti”.

Cursa de anul viitor este programata in perioada 17-20 mai, in cadrul evenimentului Bucharest Ring 2007 si se va desfasura pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe traseul Bd. Natiunile Unite - Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor, desenat de celebrul arhitect Herman Tilke, creatorul circuitelor de Formula 1 din Bahrein, China, Turcia si Malaezia. Este vorba de o competitie de monoposturi, la care vor participa fosti piloti din Formula 1 ca Nigel Mansell, campion mondial, Ricardo Patrese, pilotul cu cele mai multe curse din formula 1, sau Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru