Marchionne: "Modelele Alfa Romeo vor debuta mai întâi în SUA şi apoi în Europa"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.10.2011
Marchionne vrea ca Alfa Romeo să se relanseze odată cu revenirea pe piaţa din Statele Unite, acolo unde clienţii încă mai apreciază brandul italian, absent de pe Tărâmul Făgăduinţei din 1994.

Esential

124 de concesionari deţine Fiat în SUA în 2011.
85.000 de exemplare îşi propune Alfa Romeo să vândă în 2014 în SUA.

Deşi a amânat îndelung acest moment, Sergio Marchionne a declarat astăzi că debutul brandului Alfa Romeo pe piaţa din Statele Unite reprezintă practic o relansare a întregii mărci.

Boss-ul alianţei Fiat-Chrysler este de părere că Alfa Romeo poate avea succes dincolo de Ocean, acolo unde sondajele dovedesc că imaginea brandului rămâne apreciată, deşi acesta a lipsit din 1994 până în prezent. Marchionne a plănuit revenirea pe piaţa americană în 2013, şi deja a fixat un obiectiv de 85.000 de exemplare vândute în 2014.

Mai mult decât atât, şeful alianţei a decis să ofere întâietate pieţei de peste Ocean, ceea ce înseamnă că Europa va primi mai târziu modelele ce urmează a fi lansate de Alfa Romeo în următorii ani. Măsura este cauzată şi de faptul că Bătrânul Continent nu i-a ajutat prea mult pe italieni să-şi atingă obiectivele financiare.

Până la finele acestui an, Marchionne şi membrii consiliului de conducere vor numi un preşedinte pentru divizia Alfa Romeo din America de Nord.

Acesta va fi responsabil de debutul unui model extrem de important, şi anume 4C, o dovadă că Alfa Romeo îşi doreşte să redevină un brand sportiv al grupului Fiat. Odată cu modelul coupe, ar putea fi introdus şi motorul pe benzină de 1.8 litri şi 300 de cai putere, despre care s-a vorbit în trecut. 

După 4C, pe piaţa din SUA vor debuta sedanul Giulia, noua generaţie Spider, un urmaş al vechiului 166 şi un crossover dezvoltat pe platforma Jeep. Modelele Alfa Romeo vor fi vândute prin intermediul celor 124 de concesionari deja prezenţi în SUA, cărora li se vor alătura alţi 24 la sfârşitul lui 2011. 

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Ma bucura faptul ca Fiat Group crede in succesul Alfa si ii acorda tot sprijinul.Era pacat sa inchida o astfel de legenda.Stiu,nici Pontiac,Rover,Plymounth,si aproape Saab nu meritau inchise,dar Alfa Romeo chiar este o prezenta unica in peisajul auto.
    17 4
  • alfasukslagreu
    HAHAHA
    Iar noi astia "fraierii" din Europa care nu cumparam mizerile grele si nesatule de benzina/motorina si piesede schimb din mizeria de oferta alfa,o sa ne cumparam Bmw-uri si ne.......pe ce o sa vanda senilul de macaronar la inaptii de americani.
    Incredibil..d'aia nu mai dormeau soferii din Eu in noaptea asta!
    12 24
  • ala cu alfa sucks.....nu esti decat un frustat obosit ce oricat si-ar forta tdi-ul de la vw-ul nu ar reusi sa depaseasca nici cea mai simpla Alfa....stai in cusca ta imputita si nu mai comenta despre ceva ce nu esti capabil sa intelegi vreodata!
    16 5
  • Mircea
    dan mai treci pe la scoala ca esti retardat mintal , intra toti prostii pe site-ul asta din cate vad
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru