Marea invazie chineza (2015)

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 13.12.2006
Previziunile arata ca piata auto chineza va ajunge prima la nivel mondial in anul 2015.
Cunoscuta pana nu demult ca o natiune de biciclisti si biciclete, China a luat un avant deosebit in evolutia pe piata auto mondiala.

Se pare ca dezvoltarea pietii auto chineze este direct proportionala cu evolutia intregii economii, care are cea mai rata de dezvoltare la nivel global. Poate parea incredibil, dar China este cea de-al treilea producator auto din lume, pe tari, si are a doua piata mondiala la nivel global.

In 2006 China s-a ajuns sa se produca circa 7 milioane de unitati anual. Spre exemplu, cel de-al patrulea proiducator la nivel mondial, gigantul Renault-Nissan, produce circa 6 milioane de unitati la nivel global.

Previziunile arata ca in anul 2009 China va ajunge la circa 10 milioane de unitati produse anual, iar daca ritmul de crestere se va mentine in 2015, China va fi primul producator auto la nivel mondial. Motoarele pietii auto chineze sunt sustinute de producatori ca Chery, Nanjing, Geely si FAW, SAIC si Roewe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru