Mariaj Tiriac-DaimlerChrysler

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.09.2006
Ion Tiriac si gigantul auto DaimlerChrysler au infiintat DaimlerChrysler Automotive Romania, companie care va distribui marcile grupului in Romania.
Omul de afaceri Ion Tiriac, de 15 ani distribuitor al marcilor de automobile DaimlerChrysler, s-a asociat cu compania producatoare.

Ion Tiriac a infiintat impreuna cu DaimlerChrysler compania DaimlerChrysler Automotive Romania, care va prelua de la inceputul anului viitor activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile cu care gigantul este prezent pe piata locala - Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso.

DaimlerChrysler va detine 51 la suta din actiunile noii entitati, iar Grupul Tiriac 49 la suta. Firma care comercializa pana acum cele sase marci, Auto Rom, va dispare, iar cei 130 de angajati vor primi oferte de preluare din partea noii entitati.

Alaturi de marcile detinute de DaimlerChrysler, Ion Tiriac mai importa si distribuie si alte marci precum Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Mitsubishi.

Divizia auto a grupului Tiriac a realizat in primele sase luni ale anului vanzari de peste 12.200 de unitati, in crestere cu 65% fata de anul precedent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru