Masina zburatoare "aterizeaza" in 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.07.2008
Mollner a anuntat ca a terminat testele vehiculului sau zburator. Acesta va debuta pe piata de anul viitor.

Esential

160 de km/h este viteza maxima a vehicului zburator.
3 metri este inaltimea maxima la care se poate ridica vehiculul zburator.

In urma cu fix un an de zile va vorbeam despre decizia celor de la Mollner de a produce in serie vehiculul zburator prezentat doar unui public restrans. Revenim astazi cu noi informatii despre versiunea de serie a modelului M200G Jetson, planificata sa debuteze pe piata la inceputul anului viitor.

Constructorul ciudatei masini zburatoare a anuntat ca a incheiat testele si ultimele retusuri si intentioneaza sa produca 40 de unitati in fiecare an. Primele exemplare sunt deja comandate, inventia celor de la Mollner fiind se pare foarte apreciata, in special pentru ca nu necesita obtinerea unui atestat de pilot.

Vehiculul zburator, de forma unei farfurii, este controlat de o serie de instrumente care solicita doar indicatii privind destinatia soferului. M200 G Jetson poate transporta pana la 2 persoane fiind capabil sa zboare la trei metri deasupra solului.

Decolarea se face in plan vertical, asemeni aterizarii, in timp ce viteza maxima anuntata de producator este de 160 km/h. Vehiculul zburator poate functiona cu benzina, gaz petrol lichefiat sau chiar motorina.

via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • hmm
    ... cat consuma ..:D
    0 0
  • George
    Interesant...
    ... dar ce pret o sa aiba?
    0 0
  • fain
    zborul este cel mai mare consumator de carburant.. asa ca te poti astepta la un consum destul de ridicat.
    0 0
  • io man
    farfurieee zburlatoare
    dk mere doar la trei metri de pamant , sa vezi ce-i mai gasim p'astia p'n pomi....
    0 0
  • AndreiRN
    Impracticalitate
    Ideea si designul este de ani de zile dar sistemul de propulsie cu jeturi de aer are o multitudine de probleme. Zgomotul este asemanator unui avion cu turboreactor si praful produs este infernal. In oras ar fi distractie mare cu asa ceva care sufla totul in calea ei pe o raza de 40m. Consumul este ridicat deoarece forta necesara tineri unui astfel de obiect in aer este considerabila. Ceva similar cu JetPack care poate zbura cu 1 litru de kerosina ............. 80 de secunde.
    E buna totusi de curatat toamna frunzele din curtea ta si trimese la vecini.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru