Masinile noi preferate celor second-hand

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.09.2007
In Romania ponderea masinilor second-hand a scazut in primele sapte luni ale anului.

Ponderea masinilor de ocazie dn totalul vanzarilor din primele sapte luni a scazut la 33%, fata de 44% inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, fapt care justifica introducerea taxei de prima inmatriculare, a declarat astazi presedintele asociatiei industriei de profil, Brent Valmar.

In Romania, 61% dintre autovehiculele second-hand importate in primele sapte luni au avut o varsta mai mica de sase ani, in vreme ce in Polonia 49% dintre masinile importate in intervalul ianuarie-iulie al acestui an au avut o vechime cuprinsa intre zece si 15 ani, a adaugat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Valmar a anuntat ca norma de poluare Euro 5 va fi introdusa la nivel european, inclusiv in Romania, la 1 septembrie 2009, iar Euro 6 incepand cu anul 2014. Constructorii vor fi nevoiti sa reduca pana in 2014 cu 68% nivelul noxelor si cu 80% volumul particulelor produse de motoarele autovehiculelor. APIA va planta un arbore pentru fiecare masina noua comercializata pe piata romaneasca, estimand ca in scurt timp vor fi plantati cel putin 300.000 de copaci, nivel corespunzator vanzarilor estimate pentru acest an, a mai spus Valmar.

Comentarii (5)

  • spor la treaba
    :)) haha
    ia sa va vad eu cum ii plantati copacii aia ...
    hai ma, fi-ti seriosi!
    0 0
  • andreim4
    ar fi ceva
    chiar vreau sa vad cei 300.000 de copaci plantati. sincer ii vad in stare sa ii planteze pe toti la un loc si or sa faca o padure si gata iar asta pe undeva pe unde ar trebuii sa apara vreun nou cartier rezidential doar asa ca sa mai creasca pretu zonei. who knows hope for the best, prepare for the worst
    0 0
  • primus
    vreau copaci
    tare as vrea si eu sa-i vad ca se tin de treaba, ca au tinut cu dintii de mega taxa de ecologizare :)
    0 0
  • Ipocrizia unor magari
    Chiar daca vor planta acei copaci, probabil ii vor taia pentru o alta tribuna VIP pentru o alta mega cursa F3.Colegul de smenuri auto al lui Moliceanu (individul care sarea de fund in sus cind s-a rediscutat taxa lor de inmatriculare, in marele sau tupeu si nesfirsita ipocrizie interesata, uita sa ne spuna cite Dacii, Wartburg-uri sau Oltcit-uri vechi inca mai circula in loc sa lase locul unor masini second, dar Euro II.
    Valmar si alti Motocicleni, vedea-v-as dupa gratii, nesimtitilor!
    0 0
  • piata second
    razboiul e mare aici si pentru copaci ...ca din ei se fac vilele nomenclaturii si pentru procente in piata auto...nu mai vb...
    o sa avem si piata second in 2-3 ani ca vin alegerile:::))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru