Maybach majoreaza preturile

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 23.10.2007
Desi inregistreaza vanzari extrem de slabe, Maybach va ridica preturile la modele sale cu 2500 de euro.

Maybach, divizia de lux din cadrul grupului Daimler, a anuntat ca va majora preturile la modele sale. Este vorba de o marire cu 2.500 de euro la pretul existent in prezent la modelele semnate Maybach.

Marirea va fi aplicata incepand cu 1 ianurie 2008. Astfel, modelul Maybach 57 va costa circa 240.000 de euro. Majorarea pretului la acest model este surprinzatoare in contextul in care vanzarile inregistrate sunt foarte slabe. Si limuzina Maybach 62 S va primi o majorare de pret, urmand sa aiba un pret de plecare de 305.000 euro.

Masura majorarii preturilor la modelele Maybach este un efort de a recupera din pierderile inregistrate de vanzarile foarte slabe, circa 40% dintre dealerii Maybach inchizandu-si activitatea. In momentul in care brandul Maybach a fost lansat, Daimler estima vanzari anuale de 600 de unitati. Anul trecut Maybach a vandut 150 de unitati.

Comentarii (6)

  • mihnea
    era normal
    este totusi un brand nou, ce nu poate concura ca traditie cu rolls royce si bentley, oricat de bune ar fi produsele, cei care dau atatia bani vor sa cumpere si putin sange albastru..cand vrei sa cumperi un titlu nobiliar cumperi unul care dateaza de cateva secole, nu unul inventat cu cativa ani in urma sau disparut demult si apoi reinviat fortat
    0 0
  • prudentul
    ...şi nu prea
    Maybach se poate lăuda cu ceva tradiţie, dacă ţinem cont de ceea ce a reprezentat odată. Uite, Bugatti merge mai mult sau mai puţin bine, desi este, la fel, o marcă celebră dispărută şi apoi readusă la viaţă. E drept că Veyron-ul se vinde în pierdere chiar şi la preţul său de peste 1 milion.

    Nu pot să-mi explic de ce Maybach n-a reuşit decât 150 de bucăţi pe plan mondial. Lux are, calitate germană este, asistenţă avem....Chiar nu-mi pot explica.
    0 0
  • De ce doar 150? beeecali nu a schimbat masinile fotbaliatorilor :))
    0 0
  • Luxury..
    Maybach vizeaza cleintii de Roll Royce (cu toate ca Maybach se adreseaza mai mult oamenilor de afaceri), insa nu atrage destule "priviri" ca si Rollsu` - dovada o reprezinta si audienta de care au avut parte cele doua brand-uri in cadrul Luxury car show...Maybach aproape ca nu se distingea de celelalte masini "normale" gen Mercedes, Lexus etc, pe cand Rollsu` era un punct principal de atractie (nu ma refer la varianta tunnata...ci la cea normala).
    0 0
  • Lucian
    Rolls-Royce si restul
    Oricata piele Alcantara si insertii de mahon si oricate sute de cai-putere ar avea Maybach-ul tot nu va avea "panache"-ul Rollsului. Uita-ti-va pe strada cand trece un RR Phantom: pur si simplu o masina REGALA. Dupa umila mea parere clientii Rolls-Royce nu pot fi deturnati de alti producatori, indiferent de ce masini ar face.
    0 0
  • Sunati-l pe Jiji poate mai cumpara vreo 10 sa-i scoata din impas........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru