Mazda creste mamuti!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 04.04.2006
New York va fi gazda lansarii lui Mazda CX9, un model care daca ar fi viu ar putea fi confundat usor cu un mamut. Imensitatea construita de japonezi va fi insa disponibila doar in State.

Pentru cei carora noul CX7, prezentat de Mazda in debutul acestui an la Detroit, li se pare putin cam compact pentru un SUV adevarat, japonezii au creat CX9. Noul model Mazda va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la New York.

Viitorul mamut Mazda dispune de 7 locuri si, pentru ca este va fi cel mai mare reprezentant al familiei nipone, va avea dreptul la un motor V6 de 3.5 litri cuplat la o cutie automata cu sase rapoarte. Pentru a nu fi mai prejos decat concurentii recent lansati (Q7, se aude?!), modelul Mazda are montat un sistem anti-ruliu foarte ingenios si mai ales un pachet de control al tractiunii despre care constructorul japonez nu divulga foarte multe.

Noul CX9 se adreseaza insa, deocamdata, exclusiv pietei americane, deci putine sanse sa il vedem prin Alpi sau Carpati, munti carora le este rezervat mezinul CX7. Din pacate sau din fericire, in functie de gusturi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru