Mazda devine populara in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.11.2007
Marca nipona este din ce in ce mai apreciata de romani, vanzarile crescand anul acesta cu 140%.

Esential

1001 este numarul de unitati pe care Mazda intentioneaza sa le vanda in 2007 pe piata romaneasca.

Mazda a vandut in Romania in luna octombrie 123 de unitati, realizand o crestere de 151% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Cumulat, in perioada ianuarie-octombrie 2007, volumul vanzarilor a crescut la 714 vehicule, ceea ce inseamna o evolutie de 140% fata de acelasi interval din 2006.

Elementele de sustinere ale seriei de recorduri din acest an sunt modelele Mazda6 (cu un total de 242 de unitati) si Mazda3 (cu 215 unitati). Performante bune in ceea ce priveste vanzarile au avut si Mazda BT-50 (95 unitati) si versiunea veche Mazda2 (77 unitati). Mazda CX-7 s-a dovedit un pionier al segmentului sau, cu 45 de unitati vandute in doar doua luni de la lansare.

Luand in considerare cresterea recenta, Mazda vizeaza incheierea acestui an cu 1.001 unitati vandute. Datorita popularitatii crescute a modelelor sale, Mazda trebuie sa isi recalculeze obiectivele pentru 2008: “Pentru anul viitor erau initial prevazute 1.600 de unitati. Cererea curenta a clientilor a determinat Mazda sa creasca planul de vanzari la un total de 2.000 de vehicule in 2008", a declarat Cristi Rigu, Country Manager Mazda Romania.

Comentarii (5)

  • AndreiRN
    Ford/Mazda
    Un Ford cu emblema de Mazda are succes in romania. Motoarele, transmisiile, platforma sunt interchangeable.
    0 0
  • ford x3
    ford,dar japan e japan...
    0 0
  • @ AndreiRN
    Ford detine 30% din actiunile Mazda si intradevar se implica in proiectarea platformelor comune ale anumitor modele - sasiu, tren de rulare, transmisie - dar nu as spune ca motoarele au acelasi caracter cu ale celor de la Ford. Mazda e ceva mai dinamica, marca in sine inspira dinamism. E o parere personala, poate ceva subiectiva, sunt fan Mazda trebuie sa recunosc. Dar daca priviti statisticile veti putea observa ca nu e marca nisa, nu e nici marca premium, dar se tine tare. Si cum spunea si "io" mai sus, Japan e Japan. Incercati sa faceti diferenta calitatii asamblarii la Mazda 6 din 2004 si Ford Mondeo tot din acelasi an, in special la interior. De acolo pleaca multe diferente. Stima!
    0 0
  • Marian
    ss
    Imi place noua mazda 6 care va aparea in 2008 si sper sa am banii necesari si sa o cumpar!!!
    0 0
  • buna
    Eu am o mazda 5,are doar 2 luni si sunt foarte multumit
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru