Mazda mentine un ritm constant de vanzari

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Vanzarile Mazda au inregistrat un ritm constant de crestere. In Romania acestea au crescut insa cu aproape 90%.

In primele 4 luni ale anului fiscal curent (aprilie-iulie) volumul de vanzari Mazda a fost constant, inregistrand 99.000 de unitati. Acest volum este aproximativ egal cu cel raportat in aceeasi perioada a anului trecut, an care a reprezentat un an record pentru Mazda.

In luna iulie a acestui an, sapte piete au anuntat cresteri mai mari de 10% pentru vanzarile Mazda, patru dintre acestea inregistrand valori record. In Marea Britanie Mazda a atins 3.640 de unitati vandute, reprezentand o crestere cu 4,5% a volumului de vanzari si o depasire cu 1,9% a cotei de piata prognozate.

Portugalia a inregistrat pentru a doua luna consecutiv o crestere importanta, stabilind astfel doua recorduri in iulie: unul pentru volumul de vanzari, cu aproape 500 de unitati mai mult (o creºtere cu 63%) si unul pentru cota de piata, care s-a situat cu 1,9% peste valoarea estimata.

In Rusia, vanzarile Mazda inregistrate in luna iulie au numãrat peste 3.670 de unitati, determinand astfel o crestere cu 33%.

In Spania, Mazda a avut a doua cea mai buna cota de piata pentru luna iulie de pana acum, estimata la 0,8%.

In Romania, vanzarile Mazda in perioada ianuarie - iulie 2007 au atins 353 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 90% comparativ cu acelasi interval al anului precedent. Pe primele locuri in topul vanzarilor se afla modelele Mazda3 cu 115 unitati, Mazda6 cu 106 unitati, precum si pick-up-ul BT-50, cu 71 unitati.

Obiectivul de vanzari Mazda este de 1000 unitati pana la finalul lui 2007, compania estimand atingerea acestui volum si prin introducerea pe piata din Romania a noilor modele recent lansate in Europa, Mazda2 si Mazda CX-7. In prezent, reteaua de vanzari Mazda cuprinde 10 dealeri si se estimeaza cresterea numarului acestora la 15, pana la finalul anului.

Alte tari care au inregistrat rezultate remarcabile pentru luna iulie sunt Cehia si Slovacia, unde vanzarile au crescut cu mai mult de 46% fata de anul anterior, inregistrand peste 200 de unitati. In Elvetia, vanzarile au crescut cu 35%, ajungand la aproximativ 470 de unitati, iar in Suedia cu 33%, la 340 de unitati.

Comentarii (1)

  • si asta nu e tot...
    Probabil voi fi blamat de fanii de masini germane...dar, personal, ca fan Mazda si viitor posesor al unei Mazda 6 simt ca am facut o afacere buna. Si repet, e o opinie personala, nimic mai mult. Tind sa cred ca, cota de piata a acestei marci va creste, cei ce cunosc marca sunt convinsi de ce poate, si nu se dau deoparte. Norocul lor ca iau numai ce e bun de la Ford si nu ce e rau. Doar la pret ar mai trebui facute remedieri (sau poate doar in Romania, nu stiu nimic de restul Europei), in rest, numai de bine. Stima!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru