Mazda6 vine in decembrie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.11.2007
Numarului mare de comenzi inregistrate pentru modelul Mazda6, a facut ca japonezii sa aduca sedanul mai devreme in Romania.

SIAB 2007 a reprezentat un varf de vanzari pentru fiecare importator de pe piata romaneasca, iar Mazda nu a facut exceptie. Constructorul japonez a inregistrat o crestere constanta si stabila pe parcursul acestui an, depasind vanzarile inregistrate in 2006 (381 de unitati) inca din iulie.

In noiembrie insa, datorita succesului inregistrat la SIAB, Mazda a reusit deja sa dubleze vanzarile din 2006. In prezent cel mai bine vandut model din Romania este Mazda6 (242 de unitati in perioada ianuarie-octombrie 2007) urmat de Mazda3 (215 unitati).

Dupa incheierea SIAB, cumparatorii s-au prezentat in numar foarte mare la reprezentantele Mazda din toata Romania. Astfel, in acest moment, cererea pentru modelele Mazda este mult mai mare decat stocul disponibil. Au fost inregistrate deja 230 de comenzi pentru noua Mazda2, 150 pentru CX-7 si 110 pentru Mazda3. Toate aceste comenzi vor putea fi insa onorate pana la finalul lunii martie 2008.

Ca urmare a cererii extraordinare inregistrate in Romania, noua Mazda6 va fi prezenta in showroom-uri incepand cu luna decembrie.

Pentru a veni in intampinarea cererii, Mazda Central and South East Europe (MCSEE) – importatorul Mazda pentru Romania – a modificat planurile de vanzari. In consecinta, vanzarile pentru noua Mazda6 vor incepe in aceasta iarna, tara noastra numarandu-se printre putinele piete din Europa unde noul model se va lansa anul acesta.

In 2007, Mazda are ca obiectiv un numar de 1001 unitati vandute in Romania. In comparatie cu 2006, aceasta valoare reprezinta o crestere de 166%.

Comentarii (4)

  • me bucur
    ma bucur cand vad ca incet incet ajungem si noi pe harta. Bravo Mazda!
    0 0
  • That's Mazda
    Nu vreau sa fiu subiectiv, sa sar in fata cu un comentariu inutil...dar Mazda face masini, nu sunt premium ce-i drept, tind ei catre pseudo-premium, dar incetul cu incetul urca valoarea brand-ului si in Romania. Japoneza pur-sange. Stima !
    0 0
  • VeVeROIU'
    Mazda 6=Ford Mondeo cu design
    Si japoneza pur sange...cat timp sunt un fratior mai mic al ford..ne prea merge
    0 0
  • oarecum...
    Da, se stie ca Ford are o participatie la Mazda de aproximativ 30%, si asta inca dinainte de al II-lea Razboi Mondial, si Mazda 6 imprumuta sasiul, trenul de rulare si cam atat de la Ford Mondeo, si din ce m-am documentat motoarele lor nu au nici o treaba cu Ford, de aia am si spus japoneza pur-sange. Oricum globalizarea ii aduna pe toti cu de toate, dar ramane ceva din caracterul japonez al marcii, si nu cred ca filozofiile celor doua marci se aseamana. Dupa parerea mea, proprie si personala, ai avut dreptate ca Mazda are si ceva de la Ford, dar nu a acelasi lucru ca in cazul Jaguar, Land Rover, Volvo, unde pachetul majoritar de actiuni e detinut de Ford, sau acele marci sunt in proprietatea Ford, aici e mai mult o colaborare. Si din nou, Mazda ramane Mazda!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru