McCain da 300 milioane $ pe o baterie superioara

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Candidatul republican la presedintia SUA promite un premiu guvernamental pentru o descoperire inovatoare.

Esential

300 de milioane de dolari este premiul promis de John McCain pentru descoperirea unei baterii superioare.

John McCain (foto), candidatul republican la Casa Alba, vine cu o noua propunere personala pentru rezolvarea crizei incalzirii globale.

McCain a spus ca daca va fi ales ca presedinte al SUA va institui un premiu de 300 de milioane de dolari pentru persoana sau compania care va dezvolta tehnologia unei baterii superioare fata de orice exista in prezent.

Senatorul de Arizona a facut acest anunt in cadrul unui discurs sustinut la Universitatea Fresno din California. Liderul republicanilor a lasat sa se inteleaga ca o baterie superioara ar reduce dependenta fata de petrol si ar rezolva problema poluarii cu automobile.

Ideea lui John McCain nu a fost argumentata intr-un fel, ramanand pur si simplu la stadiul de promisiune. Senatorul american nu a prezentat un plan, nu a dat detalii despre implementarea pe toate automobilele de serie a unor baterii superioare si nici nu a specificat in ce mod se va implica guvernul daca o astfel de tehnologie ar fi descoperita.

Via | Detroit News

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Bate campii
    Pai o baterie "superioara" apare la fiecare noua generatie de baterii.
    Vb si el ca sa atraga atentia inainte de alegeri dar mai bine ar vb cu sotia sa dea la toti cate o lada de bere gratis inainte de alegeri si poate atrage si mai multa atentie asa.
    0 0
  • marius
    baterie
    In afara faptului ca doar a aruncat o vorba in vant, ca asa i s-a spus; baterii superioare tot vin de cand s-a inventat telefonul mobil. Daca era dupa fabricantii auto azi nu aveam baterii litiu-ion, nu stiu cati stiu ca in 90 GM a avut un model electric 100% EV1 de serie pe care nu l-am mai comercializat, avand chiar liste de asteptare, datorita faptului ca s-au facut presiuni din partea celor care bush le pupa mana.
    In incheiere as vrea sa va spun ca mai multe organizatii nonguvernamentale se lupta pentru standarlizarea bateriilor pentru masini electrice...acesta este defapt cel mai important lucru care se poate intampla in lumea auto...Ca toate modele de baterii auto sa respecte un standard adica in principal dimensiuni precise ca sa poti schimba bateria oricand la un centru in cateva zeci de secunde indiferent de ce masina conduci sau de fabricantul acesteia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru