Mercedes ar putea depasi BMW

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 28.05.2007
Mercedes ar putea depasi anul viitor BMW in ceea ce priveste vanzarile. BMW domina clasamentul vanzarilor din 2005.

Una dintre cele mai mari rivalitati de pe piata auto mondiala este cea dintre BMW si Mercedes. In ultimii ani, meciul dintre cei doi producatori germani a fost castigat de bavarezii de la BMW, cel putin la capitolul vanzari.

Din 2005, BMW nu au mai fost depasiti de cei de la Mercedes, dar lucrul acesta se poate schimba in curand, potrivit analistilor economici. In primele patru luni din 2007, BMW si-a continuat linia vanzarilor, reusind sa se pozitioneze in fata producatorului din Stuttgart. Estimarile arata ca BMW va vinde pe tot anul 2007 circa 1,236 milioane de unitati si va fi urmat de aproape de Mercedes cu vanzari de aproximativ 1,165 milioane de unitati.

Analistii sustin ca anul acesta nu se va face sigur rocada intre cei doi producatori germani, dar la anul impactul noii C-Klasse pe piata isi va face pe deplin efectul si Mercedes va depasi la capitolul vanzari pe cei de la BMW.

Dieter Zetsche, CEO Mercedes, a declarat ca nu numarul de unitati vandute este principala lui preocupare, ci succesul pe termen lung si ridicarea ratei profitului.

In ciuda acestui lucru, se stie ca pentru Mercedes ar fi o mare realizare sa-i depaseasca pe marii lor rivali, fie si numai la capitolul unitati vandute.

Comentarii (10)

  • alina b
    :)
    hai mercedes... oricum la eleganta si stil nu va ajunge nimeni
    0 0
  • mercedes-benz rules...
    0 0
  • mercedes-benz rules...
    0 0
  • tot mercedes...
    Am vazut o faza super tare azi, ca tot era vb de mercedes. Oricine isi permite unul :P Cum ziceam, am vazut niste tiganei, cu un S-Klasse (penultima versiune) baietzii, au coborat din masina intr-o parcare, au deschis porbagajul si cinsteau de zor rosii cu salam cum mananca muncitorii la prasit :)) Acuma nush, ori asa de populare au ajuns modelele S-Klasse, ori tiganu tot tigan ramane...
    Prefer sa cred a doua varianta...
    0 0
  • cand a inventat BMW-ul gps-ul pe parbriz...
    AIA DE LA MERCEDES STERGEAU ROTILE CU LICHID PT PARBRIZ.....BMW ESTE SI VA RAMANE CEA MAI TARE MASINA CHIAR DACA LA VANZARI METZ-UL IL VA AJUNGE NU ARE NICI O SEANSA SA IL FACA.,...
    0 0
  • AndreiRN
    MBZ vs BMW
    O concurenta la produse diferite si totusi au 4 roti.
    MBZ face motoare si sasiuri fff fiabile dar au fost neinspirati estetic pana cand nu l-au luat la ei pe designerul principal de la Chrysler. De atunci formele s-au diversificat si au devenit mai atractive si s-au apucat sa faca si modele pt populatie nu numai bagatori de seama. Sunt un mare fan MBZ si folositor.
    BMW a fost si este un producator de motoare de performanta dar cu o fiabilitate dureroasa. La capitolul design o duc ff bine producand modele atractive tineretului. Din pacate stiu pe cineva care dupa 5 ani inlocuieste motorul cu unul de .... Toyota.
    0 0
  • lexux va ajunge masina ce mai vanduta din lume deja au castigat masina lumi 2007 si Toyoya a ajuns nr.1 in vanzari si este in mai toate topurile din lume in fiabilitate, consum, poluare..........
    0 0
  • audi
    Ce nu se spune aici este faptul ca Audi i-a depasit si pe BMW si pe Mercedes, atat la vanzari cat si la capitolul imagine. Cat despre ce spune Andrei ca Mercedes face motoare si sasiuri f fiabile si BMW au probleme, tin sa-l contrazic. E chiar invers, Mercerdes au avut mari probleme cu fiabilitatea incepand de E Class-ul cu ochelari in timp ce BMW au castigat "motorul anului" 5 ani la rand.
    0 0
  • pim_inu
    vorsprung durch technik...audi
    audi isi depaseste adversarii din clasa de lux clar la capitolul finisare, design calitate pret...oricum audi ist weltmeister
    0 0
  • Mercedes
    Forta Mercedes-Benz, ca si-n F1, Mercedes va fi la 2 ture in fata adversarilor. Urmeaza epoca Mercedes!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru