Mercedes se axeaza pe reducerea masei

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.11.2007
Mercedes a anuntat ca intentioneaza sa-si concentreze atentia asupra diminuarii masei modelelor sale.

Noile reglementari in domeniul protectiei mediului au lansat motive de ingrijorare si in ograda celor de la Mercedes-Benz, grupul german laudandu-se pana acum cu motoare de capacitati impresionante.

Motivul pentru care inginerii germani construiesc asemenea motoare de mari dimensiuni este nevoia de a propulsa masini greoaie, cu o masa foarte mare. Modelul SL, un coupe decapotabil de doua locuri, cantareste aproape doua tone si este pus in miscare de un motor imens de 604 cai putere.

Intr-un interviu recent, Gunther Ellenrieder, directorul departamentului de concepte si ergonomie Mercedes, a declarat ca atentia constructorului german se va indrepta asupra reducerii masei vehiculelor. In acest moment progresele facute in acest domeniu numara doar utilizarea aluminiului in dezvoltarea unor blocuri ale cilindrilor si a unor componente ale caroseriei.

Ellenrieder a dezvaluit si ca in viitorul apropiat vor exista caroserii mult mai usoare si sisteme de evacuare regandite. In opinia directorului german, "actualele sisteme de evacuare nu sunt o solutie pentru viitoarele modele".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru