Michelin lupta pentru siguranta rutiera in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.06.2007
"Michelin Verifica Presiunea" este programul prin care francezii militeaza pentru riguranta rutiera.

Pe data de 5 iunie, Michelin lanseaza in Romania programul de promovare a sigurantei rutiere “Michelin Verifica Presiunea”.

Pe parcursul lunii iunie, soferii din 7 orase ale Romaniei vor putea sa se opreasca langa Caravana Michelin pentru a le fi verificata si ajustata presiunea din pneuri.

Scopul acestui program este de a atentiona soferii asupra riscurilor rularii cu anvelope umflate necorespunzator. Grupul Michelin a initiat programul de siguranta rutiera “Michelin verifica presiunea” in Franta, in anul 1985. In prezent itinerariul caravanei “Michelin verifica presiunea” acopera tari precum Italia, Germania, Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Belgia, Turcia, Slovenia, Croatia, Cehia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria si Austria.

Studiile arata ca 1 din 20 de accidentele de pe soselele europene are la baza presiunea inadecvata din pneuri si ca 3 din 5 vehicule ruleaza cu anvelope avand presiunea cu 25% sub valoarea normala. Alte studii confirma legatura directa dintre presiunea din pneuri si performantele autoturismului.

Comentarii (2)

  • re
    eu am senzori in pneuri :)))
    0 0
  • sfera96
    si eu
    am senzori "magic fingers" la bicicleta , verific tot timpul inainte sa plec sa stiu daca mai trebuie sa ii dau 2-3 pompe ,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru