Michelin vrea sa dubleze viata pneurilor

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.11.2007
Specialistii Michelin studiaza o noua tehnologie de construire a pneurilor, care ar duce la dublarea perioadei de viata.

Esential

20 reprezinta procentele care ridica consumul masinii in cazul folosirii unor cauciucuri necorespunzatoare.

Michelin lucreaza la o tehnologie care sa dubleze perioada de viata a anvelopelor. Studiile Michelin arata ca 20% din energia consumata de o masina este cauzata de starea necorespunzatoare a pneurilor.

Producatorul de anvelope intentioneaza sa lanseze o noua generatie de cauciucuri care sa aiba cu 50% mai mic gradul de rezistenta la rostogolire. Acest lucru ar duce implicit la o eroziune mai mica a cauciucului.

Jim Micali, seful Michelin din SUA, a declarat ca specialistii lucreaza la implementarea unor noi materiale compozite, in procesul de fabricatie a cauciucurilor, si la un nou design al pneurilor, lucruri care ar ridica semnificativ perioada de viata.

Michelin sustine ca viitoarea generatie de pneuri ar duce la o econimie de combustibil de 0.2 litri la 100 km si ar reduce emisiile de CO2 cu 4g/km.

Comentarii (2)

  • YMihai
    ...tot Michelin
    ...este si compania ce a inventat caociucul double compound (exclusiv moto) cunoscandu-se faptul k uzura anvelopelor moto este uniforma. Astfel, partea din interior, cea mai expusa mersului (in special la mersul perpendicular pe axa drumului) este construita dintr-un cauciuc mai tare. Flancurile anvelopei (utilizate la maxim atunci cand motocicleta se inclina in curbe)sunt construite dintr-un cauciuc mai elastic...pentru a asigura o aderenta scazuta !!!

    Traiasca Michelin !!!
    0 0
  • YMihai
    rectific...aici varianta corecta !!!
    ...este si compania ce a inventat caUciucul double compound (exclusiv moto) cunoscandu-se faptul k uzura anvelopelor moto NU este uniforma. Astfel, partea din interior, cea mai expusa mersului (in special la mersul perpendicular pe axa drumului) este construita dintr-un cauciuc mai tare. Flancurile anvelopei (utilizate la maxim atunci cand motocicleta se inclina in curbe)sunt construite dintr-un cauciuc mai elastic...pentru a asigura o aderenta CRESCUTA !!!

    Traiasca Michelin !!! (scuze de greseli)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru