Mini a lansat Clubman in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.11.2007
Mini a lansat aseara in Romania noul Clubman, modelul britanic pornind de la 17.780 de euro fara TVA.

Esential

17.780 de euro CIP costa versiunea de baza a lui Clubman in Romania.
175 de cai putere are cea mai puternica versiune Clubman la lansarea modelului.

Piata auto din Romania a marcat aseara o noua premiera. Grupul german BMW a lansat pe piata autohtona noul model Mini Clubman, dezvaluit in premiera mondiala acum doua luni la Salonul de la Frankfurt. Romania este printre primele tari care se vor bucura de prezenta lui Clubman mult mai devreme, in Germania, lansarea oficiala a modelului fiind programata pentru data de 10 noiembrie.

Oficialii romani au ales sa rupa tiparele prezentarilor obisnuite si s-au gandit la prima lansare fara masina. Pentru a spori exclusivitatea si aerul extravagant, Mini a ales ca locatie unul din cele mai extravagante restaurante cu specific oriental din capitala si l-a invitat, pentru o scurta prezentare despre personal branding, pe William Arruda, un consultant din SUA.

Noul Mini Clubman vine sa revolutioneze piata modelelor de clasa mica din sectorul premium cu o ideea noua in materie de satisfacere a nevoilor de spatiu. Noul model britanic vine in Romania cu trei versiuni de motorizare, doua pe benzina si una diesel.

Mini Cooper D Clubman va dispune de un propulsor diesel de 1.6 litri capabil sa dezvolte 110 cai putere la 4000 de rpm si un cuplu motor de 240 Nm intre 1750 si 2000 rpm.

Consumul mediu este de 4.1 litri/100 km iar emisiile de CO2 sunt doar de 109 g/km. Motorul turbodiesel ajuta versiunea Cooper D sa atinga 100 km/h in 10.4 secunde si o viteza maxima de 193 km/h.

Fanii motorizarilor pe benzina vor puttea opta pentru versiunea Cooper de 1.6 litri care dezvolta 120 de cai putere si un cuplu motor de 160 Nm la 4650 de rpm. Performantele nu sunt impresionante dar multumesc pentru o masina de clasa mica: 0-100 km/h in 9.8 secunde si o viteza maxima de 201 km/h. Consumul este de 5.5 litri/100 km iar emisiile sunt de 132 g/km.

Pentru cei care vor o versiune mai sportiva Mini pune la dispozitie Cooper S, echipat cu un motor pe benzina supraalimentat tot de 1.6 litri care dezvolta 175 de cai putere la 5500 de rpm si un cuplu motor de 240 Nm intre 1600 si 5500 rpm. Consumul anuntat de britanici este de 6.3 litri/100 km iar emisiile de 150 g/km.

In materie de siguranta, Mini nu face compromisuri, toate versiunile Clubman fiind echipate cu ABS, EBD, control dinamic al stabilitatii (DSC) si controlul stabilitatii in viraje (CBC).

Clientii vor putea alege culoarea preferata pentru exterior si interior dintr-o paleta bogata, de 40 de nuante.

La interior Clubman va dispune fie de tapiserie din textil, fie de tapiserie mixta cu textil si piele, fie de tapiserie doar din piele.

In Romania Mini Clubman va avea un pret de pornire de 17.780 de euro fara TVA, britanicii plasandu-se din nou in sectorul premium al modelelor de clasa mica.

Comentarii (13)

  • ...
    cam porcarie asa.
    macar motorizarile sunt ok, benzine bmw si diesel peugeot
    0 0
  • peugeot???
    Radule, de unde ai mai scos si asta?
    0 0
  • pt gombi
    din parteneriatul PSA - BMW. de acolo .
    0 0
  • Jiexuon
    Credul
    Si mai si batos ... cred ca e al dracului de mandru de ce ia zis el lui Radu . A scris el acolo Peugeot cu semnu intrebarii de 3 ori ... ce mai e om destept.
    0 0
  • cool
    kilipir
    0 0
  • fara tva
    Genica Boerica i-a zis lui Nascase ca numai prostii platesc TVA.Porcilor ,bagati pretul DDP,adica complet cu toate taxele cum le plateste
    omul cinstit.Fentosilor plimbati-va in cocina de Clubman pana o sa iesiti pe usa smecherita.
    Arh.Mihail
    0 0
  • dric
    arata nasol rau, zici ca-i dric, pacat de conceptul mini stricat cu clubman si mai nou mini-ul suv...
    0 0
  • daniel-mircea
    parere
    Mie nu-mi place dar nu sunt eu arbitru al elegantei. Vad ca nici altii nu sunt prea entuziasmati. Cum de le-a placut celor care au proiectat-o ?
    0 0
  • Clubman
    Masina are 2 puncte forte: motorul si yo zic k si interiorul arata destul de bine, cat despre exterior....ma abtin...nu shtiu cine ar cumpara o astfel de masina...dar asta este doar parerea mea:)
    0 0
  • automarket
    cu respect fa informez ca ati gresit in articolul de mai sus. Scrie ca la motorul de 1.6 de 110 cai are cuplu de 240...la fel ca cel de 1.6 de 175 de cai. Imi cer scuze in cazul in care nu am vazut eu bine.
    0 0
  • pt flavius
    majoritatea masinilor care se cumpara in Romania sunt luate pe firma. in cazul acesta TVA-ul platit se recupereaza.
    Dumb shit!
    0 0
  • motoare pt m3
    Cu respect, unul este Diesel şi altul pe Benzină, care taman s-au întâmplat să aibă la aceeaşi cilindree acelaşi cuplu, bineînţeles cel pe benzină având o putere mai mare.
    0 0
  • Nyklas
    clubman second
    Ma bate gandul sa iau un clubman, second. Oare se merita? care ar fi costurile intretinerii? si cat de fiabila ar fi?
    cine vrea, poate sa-mi raspunda si pe mail: negatifro@yahoo.com
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru