MINI - la 1 milion de masini

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 04.04.2007
Povestea de succes continua pentru britanicii de la MINI, care au ajuns la 1 milion de vehicule produse in 6 ani.

La sase ani de la inceperea productiei de serie, fabrica MINI din Oxford a ajuns la cifra de 1 milion vehicule fabricate.

Din iulie 2001 MINI a inregistrat o serie de recorduri de vanzari. In luna martie a acestui an, MINI a reusit sa vanda 7.854 unitati, cea mai mare cifra de vanzari lunare. Stabilirea acestui nou record se datoreaza lansarii noilor modele MINI Cooper si MINI Cooper S.

Povestea de succes a companiei britanice va continua prin lansarea pe piata a noilor modele MINI One si MINI Cooper D. 2007 va fi, cel mai probabil, anul lansarii lui MINI Clubman.

Britanicii au reusit sa patrunda pe pietele din 80 de tari. In 2001, in fabrica din Oxford existau 2100 de angajati care lucrau intr-un schimb pentru a produce 300 de masini zilnic. Astazi, fabrica MINI are circa 4700 de angajati care lucreaza in trei schimburi pentru a produce circa 700 de masini zilnic.

In acest interval de sase ani fabrica din Oxford si-a extins capacitatea de productie de la 100.000 la 200.000 de unitati pe an.

Comentarii (1)

  • cu bmw...
    daca-i bun, de ce nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru