Mini: "Nu ne temem de concurenţa modelelor Audi A1 şi Alfa Romeo MiTo"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.11.2010
Un oficial Mini a declarat recent că noile Alfa Romeo MiTo şi Audi A1 sunt rivali de temut, dar care nu pot afecta volumul de vânzări al constructorului britanic.

Anul acesta a marcat o concurenţă puternică pe segmentul dominat autoritar de MINI. Rând pe rând, Audi şi Alfa Romeo şi-au exprimat dorinţa de a obţine o felie din segmentul britanicilor, cu modelele A1 şi MiTo. Deşi toţi s-au grăbit să anunţe că Mini ar putea să-şi vadă puse în pericol proiecţiile financiare pentru următorii ani, britanicii au ţinut cu tot dinadinsul să infirme speculaţiile.

David Woolcott, preşedintele diviziei australiene Mini, a susţinut zilele trecute că vânzările companiei nu sunt ameninţate de modelele Audi A1 şi Alfa Romeo MiTo, deşi recunoaşte faptul că cele două modele reprezintă rivali serioşi şi competitivi.

Woolcott a ţinut să precizeze şi că, spre deosebire de concurenţă, Mini se poate baza pe o serie de atuuri, considerate trăsături definitorii: o gamă largă de versiuni şi modele, comportamentul pe şosea asemănător unui cart, pentru versiunile superioare, şi factorul emoţional în jurul căruia sunt construite modelele.

Chiar şi numai această ultimă caracteristică poate înclina hotărâtor balanţa în favoarea lui Mini.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • !?
    sa intelge ca le este frica de DS3? sau nici nu il baga in seama? intersant, eu zic ca ds3 ul va lua o bucata mare, daca nu cea mai mare.
    1 4
  • @je Citroen nu e marca premium si nu e la acelasi nivel cu Audi, Alfa, Mini si normal ca nu e bagat in seama. Asta nu inseamna ca nu fac masini bune dar e vb de concurenta directa. Citroen se bate cu Renault, Vw, Kia ( sunt pe acelasi segment de pret si asta e concurenta lor) si cat de curand Alfa va intra si ea in aceasta clasa.
    1 0
  • as vrea o masina de asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru