Modele derivate din Logan vor fi produse in Maroc

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.09.2007
Renault va face din Maroc principala baza de productie a grupului, investind 1 miliard de euro.

Renault a semnat un memorandum cu autoritatile din Maroc pentru construirea unei noi fabrici auto, cu o capacitate de pana la 400.000 de vehicule pe an, unde urmeaza sa fie produse si modele derivate de pe platforma Logan, informeaza Mediafax.

Capacitatea initiala de productie a unitatii va fi de 200.000 unitati anual. Investitia totala este estimata la 600 milioane euro, suma initiala alocata dezvoltarii proiectului fiind de 350 de milioane de euro. Ulterior, Renault ar putea efectua investitii de 200-400 milioane de euro, in functie de tipul autovehiculului produs.

"Prin intermediul acestui proiect vreau ca Marocul sa devina o baza globala de interes strategic la cel mai inalt nivel concurential din lume in sistemul de productie al aliantei Renault-Nissan", a declarat Carlos Ghosn, director general al ambelor grupuri auto.

Proiectul prevede extinderea sistemului de productie de vehicule derivate de pe platforma Logan. De asemenea, unitatea din Maroc va produce vehicule utilitare de mici dimensiuni, sub marca Nissan.

Aproximativ 90% din productie va fi orientata catre export. Fabrica va fi construita pe un teren cu o suprafata de 300 de hectare intr-o zona cu profil economic din apropierea complexului portuar mediteranean din Tangier.

"Aceasta unitate va reprezenta una dintre cele mai importante realizari in domeniu industrial din Maroc din ultimii ani si va fi unul dintre centrele de productie auto cele mai performante din bazinul mediteranean", a declarat premierul Marocului, Driss Jettou.

Proiectul va conduce la infiintarea a aproape 36.000 de locuri de munca, dintre care 6.000 de locuri de munca in legatura directa cu procesul de productie, devenind astfel unul dintre principalii angajatori din regiunea Tangier.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru