Modelele din 2007 care se strica cel mai des

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 14.08.2007
Va prezentam o lista cu modelele din SUA cu cele mai multe recall-uri anul acesta.

Orice studiu presupune un grad de relativitate mai mare sau mai mic. Statisticile pot grai bucati din adevar dar nu sunt suta la suta exponenti ai realitatii. Prestigioasa revista americana BusinessWeek a realizat un top al modelelor la care s-au inregistrat cele mai multe recall-uri in anul 2007 in Statele Unite ale Americii.

Datele folosite de jurnalistii americani provin din statisticile oficiale ale autoritatilor. Topul realizat cuprinde doar modelele care au iesit din productie in acest an. Astfel, castigatorul detasat al acestui top rusinos s-a aflat Volkswagen, cu peste 1 milion de exemplare rechemate in service. In cazul acesta este vorba despre stopurile de frana de pe modelul Beetle, care nu functionau corespunzator.

La o distanta considerabila, pe locul al doilea se gaseste modelul Toyota Sequoia cu un recall de 533.000 exemplare, din cauza unor probleme la suspensia fata. 150 de mii de unitati Jeep Liberty au fost rechemate pentru probleme la sistemul de racire. Pe locul patru se situeaza Nissan Altima, cu 140 de miide bucati, care au intampinat probleme la filtrul de aer.

Hyundai Tucson a avut si el probleme in 128.000 de cazuri cu functionabilitatea unui air-bag.

Urmatoarele modele au inregistrat recall-uri de mai putin de 100 de mii de exemplare. In ordinea numarului de unitati rechemate in service modelele sunt: Dodge Nitro, Jeep Wrangler, Suzuki Forenza, VW Passat, Chrysler Sebring si 300, Infiniti G35 Coupe, Chevrolet Aveo, Nissan Versa, GMC Acadia, Saturn Outlook si Ford Expedition.

Comentarii (3)

  • vladone
    ce are .... cu prefectura
    ce are fiabilitatea cu rechemarile in service...?! Nu cred ca exista marca care sa nu fi avut rechemari, iar o problema minora la stopuri care s-a remediat gratis pt toata lumea nu cred ca are legatura cu fiabilitatea modelelor.
    0 0
  • Mda, idem vladone. Nu e nici o legatura intre recall si modelele "care se strica cel mai des".
    0 0
  • mda...
    spre deosebire de wv, audi si LOGAN, care nu se strica niciodata. VRAJEALAAAAAA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru