Modelele franceze, desfiintate intr-un top englez

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.06.2008
Un top al satisfactiei clientilor britanici aseaza modelele franceze pe ultimele locuri. In top sunt japonezii.

Ultimul studiu de analiza a gradului de satisfacere a clientilor auto din Marea Britanie, efectuat de Which? Car, arata ca principala problema a acestora e reprezentata de generatiile vechi ale modelelor franceze. Astfel, in ultimele zece pozitii ale topului rezultat in urma studiului la care au participat efectiv 219 modele de pe piata britanica se afla sase masini produse in Hexagon.

Renault Espace este considerat de publicul din Albion cel mai prost model de pe piata, gradul de satisfacere a clientilor in cazul acestuia fiind de 61%. Pe de alta parte, japonezii domina topul britanic, sapte modele din Tara Soarelui Rasare reusind sa se infiltreze in Top 10 al satisfactiei. Primul loc este ocupat, totusi, de un german, Porsche Boxster, cu un grad de satisfacere a clientului de 98%.

"Renault constientizeaza faptul ca unele probleme de calitate au afectat unele dintre modelele vechi ale gamei, fiind vorba in principal de defecte electrice pe generatia anterioara Laguna. calitatea este, insa, unul dintre cele trei obiective majore ale programului Renault in 2009", sustine un comunicat Renault emis de francezi dupa publicarea datelor Which? Car.

Studiul a implicat 90.000 de proprietari de masini din marea Britanie si s-a desfasurat in ianuarie-februarie 2008. Fiecare dintre subiecti a fost intrebat daca este satisfacut de masina pe care o conduce si daca ar recomanda-o unui prieten.

TOP 10

1) Porsche Boxster, 2004-prezent, (98% procent de satisfacere a clientilor)

2) Range Rover Sport, 2005-prezent, (98%)

3) Toyota Yaris Verso, 2000-2005, (97%)

4) Honda S2000, 1999-prezent, (97%)

5) Mazda MX-5, 2005-prezent, (97%)

6) Mazda MX-5, 1998-2005, (95%)

7) Audi TT, 2006-prezent, (94%)

8) Lexus RX, 2003-prezent, (94%)

9) Daihatsu Sirion, 2005-prezent, (94%)

10) Honda Jazz, 2001-prezent, (94%)


ULTIMII 10

210) Chrysler Voyager, 1997-2001, (69%)

211) Peugeot 206, 1998-prezent, (69%)

212) Peugeot 307, 2001-prezent, (68%)

213) Volkswagen Sharan, 1995-prezent, (68%)

214) Citroen Xsara, 1997-2004, (68%)

215) Renault Scenic, 1997-2003, (67%)

216) Fiat Punto, 1999-2005, (65%)

217) Mercedes A-Klasse, 1998-2004, (65%)

218) Renault Laguna, 2001-2007, (64%)

219) Renault Espace, 2003 on, (61%)

via | Automotive News 

 

Comentarii (22)

  • lol
    pareri si iar pareri :)
    0 0
  • what car, nu which car
    come on guys, detaliile astea mici arata profesionalismul..
    0 0
  • Numai aici in Disneyland (romanica) sunt apreciate de Dacioti ca sunt ieftine si asa cum a fost si este Dacia de 40 de ani de cand exista numai in batjocura francezilor am fost.Cand a fost o treaba mai serioasa am cerut spaga poate..poate facem treaba cu FORD da am o indoiala ca se schimba puterea si se cere o alta spaga
    0 0
  • gigi
    gigi, la salariile din romania nu se cumpara masini luxoase de care visezi tu pt nu sunt bani, romanii cand isi cumpara masina, este o in vestitie gen un apartament, si nu toti se baga pe masini second hand, asa ca pretul e foarte important si pana la urma , in afara unde este putere de cumparare se vad numai fiat 600, 206 panda sau mai stiu eu ce maisni mici si ieftine... cei care au cate o masina scumpa, au cu siguranta cate un "logan" care il folosesc cand au treaba...
    0 0
  • Mircea Mester
    @x
    Which? Car. Denumirea este cea corecta. Este adevarat, cea mai cunoscuta publicatie de gen din Marea Britanie e What Car?, insa Which? Car exista si realizeaza chiar si topuri cu marja de eroare care bate spre zero (90.000 de subiecti la un astfel de studiu e o cifra enorma).

    Multumim pentru aprecieri.
    0 0
  • vasilelupu'
    e OK
    eu zic...ca topul este adevarat :)
    0 0
  • Neon Biker
    Link please
    Nu inteleg de ce nu dati si link-ul spre site-ul de unde ati luat rezultatele.

    Cat despre rezultate... nimic nou, poate doar pentru cei care nu se deranjeaza sa cerceteze putin internetul inainte sa-si cumpere "Logan by Renault".
    0 0
  • Zi sa "inebunesti" dar tu din ce zona esti din romanica cumva Vaslui eu vad cel putin la orice ora din zi si din noapte 2 masini de minim 40000euro la 1 min asta cel putin in Bucuresti,CT,CJ,etc.Sunt clar detronate masinile frantuzesti CA NUMAR(ca performante nu).Ma indoiesc ca mai au un logan in garaj strainii asta sa i-o spui lu "mutu" am mai fost si noi pe afara.Habar nu ai ce bananieri ne cred nemtii si toate popoarele vestice.Cred ca ne-ar face gard cu 10000V pe el in loc de granita.
    0 0
  • Nu-s bogat, dar am o Toyota Avensis si un Mitsubishi Colt, m-am nascut in Vaslui si muncesc de-mi sar ochii impreuna cu sotia in Bucuresti, dar am considerat ca mai bine fac un efort si-mi cumpar masini mai scumpe si mai fiabile decat ieftine si mai putin fiabile (gen cele frantuzesti). Si daca e sa ma duc la piata folosesc Coltul, care-i oricum aproape dublu la pret fata de Logan, dar am unde-l parca, iar la tara merg cu care vrea sotia. Asta e, asa ca nu se aplica faza cu masina scumpa la scara si Loganul in garaj. Nu, fiecare isi cumpara masina pe care o doreste, si-o permite si-i este utila.

    Dar revenind la top, mi se pare foarte obiectiv, la nivel de fiabilitate (fiindca acolo se gandeste omul cand il intrebi daca e multumit de masina pe care o are de peste 2 ani) japonezii sunt imbatabili.
    1 0
  • Oare?
    Pareri si pareri, dar cred ca acest top amesteca merele cu prunele. Adica Porsche Boxster are un pret, si un anume segment de piata, iar un Fiat punto, sa zicem, alt pret, si cu totul alt segament de piata. Cred ca este normal ca o masina de 10-12-15000 euro sa aiba mai multi nemultumiti decat una de 40000.Chestia este ca daca esti nemultumit de o masina de j-de mii de euroi iti bagi unghia-n gat pana la ceafa. Si plus de asta englezii si frantuji sunt dusmani traditionali...
    0 0
  • @neon biker bulan
    NA!
    http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080627/ANE02/469765211

    necesita inregistrare... probabil de aceea nu au postat link-ul :)

    @X
    "Six of the 10 worst cars in a Which? Car poll were French, with drivers complaining of poor reliability, cheap interiors and clunky gearboxes."

    E "Which ? Car" happy now?
    0 0
  • Bonanno
    Masini frantuzesti
    Va salut! Au dreptate englezii. Eu lucrez ca inspector intr-o statie de inspectie si-mi trec prin mana multe produse Renault ca de altfel si traditionalul Logan. Tije de bieleta de directie, amortizoare, dezechilibre la sistemele de franare , bobine de aprindere, sisteme de injectie la 1,5 dci, etc. Si asta la un rulaj relativ mic. Si se face ceva credeti de catre cei de la Renault? Nu . Absolut nimic. Vorbesc de siguranta...! Sa ne lase cu gogosile astea. Mult si prost ca fraieri sunt destui. Asemenea probleme de ce nu apar de expl. si la Nissan? ATENTIE deci cand va hotarati sa luati un produs Renault si mai ales puneti multe intrebari legate de garantie. Nu am nimic cu cei de la Renault, doar ca sa-si rezolve problemele de mai sus ca despre preturi de intretinere ce sa mai vorbim. Sunt destul de piperate. Mai ales dupa TG. Sa auzim numai de bine!
    1 0
  • mai-mai
    Eu vad printre ultimile locuri vw !!!
    0 0
  • hopaaaaaa
    Pe ultimele locuri vad mercedes si vw ! De ce nu sati pus titlul asta ? Ori voi simpatizati cu cineva (nu cu cei buni) ori va plateste cineva(nu cei buni) Presa engleza desfiinteza mercedes si vw !!! Ar fi fost mai corect......
    0 0
  • Florin
    mercedes vs Renault
    Titlul este pus aiurea. Daca va uitati exact printre ultimele locuri apare Mercedes, deci la preturile comparativbe Renault si Mercedes inseamna ca francezii trebuie sa fie mandri de ei ca la costurile lor de prodctie pot sa scoata masini care rivalizeaza cu masinile nemtesti de clasa mercedes.
    Sa fim seriosi acest top e facut de englezi care sunt si ei ca si noi. Idei preconcepute, ura fata de masinile europene, indiferent din ce tara sunt. Range rover? Una din cele mai proaste masini, am condus-o si este exact ca un ARO.
    1 0
  • daniel
    masini
    daca intrebi un propietar de Logan daca este multumit de masina lui, i-ti spune ca da... la fel, daca intrebi unu de Tyota, Mazda, Audi sau altele...
    Cele mai importante teste sunt cele facute de ADAC, acolo se ia in considerare mai multe chestii... Un vecin de al meu si-a luat un Mazda nou nout si dupa 80.000 de km este mai gunoi decat Audi meu care are 190000 si zic eu ca reuseste fara probleme 400000. Audi nu este preferatul meu.. pe primul loc la mine in top este Mercedes, Volvo, dupa care Audi si BMW, conducand toate aceste marci.. ama avut si un Toyota si lasa mult de dorit... Acum depinde ce i-si doreste fiecare...
    0 0
  • Anonymus
    pe dreaq
    Top pe dreaq, pt o asa ierarhie trebuiau intervievati proprietarii, nu lumea de pe strada, si voturile de pe net, cum sa stie unu care are un sharan ce e ala un porche, sau range rover...
    Daca chiar vreti un top real luati si voi date de la proprietari privind service-ul, fiabilitatea, nu masinile la care visezi, k nici 2% din cei din top nu au un porche, etc
    0 0
  • masini frantuzesti
    Masinile frantuzesti sunt si mai proaste in viziunea englezilor de cand peugeot a inchis o fabrica din anglia...vezi cazul nokia in germania
    0 0
  • daniel vezi ca aberezi
    Mazda aia depinde si cum a fost intretinuta dar pana una alta Mazda 6 a iesit ce mai fiabila masina SH de 2-4 ani.

    "ama avut si un Toyota si lasa mult de dorit" lasa-ne
    0 0
  • magaru
    chinezarii
    francezi sunt chinezii europei la masini.orice ar face ,tot stransi in cur sunt la calitate.iar daca esti dobitoc la volan,strici orice masina si in 2 km.nu iti trebe zeci de mii.
    0 0
  • Dumitru
    Englezi
    Englezii nu mai au de mult nimic relevant de spus in materie de masini. Asa ca, le-a ramas comentatul...
    0 0
  • benjamin
    ei nah....
    aveti dreptate..in privinta cu francezi ca is "chinezi europei"topul asta e destul de irelevant deoarece fiecare tara aro o afinitate pt un constructor:la romani RENAULTUL,la american top 1 e TOYOTA,deci in fiecare tara ar diferi clasamentul..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru