Modelul chinez de o stea a fost retras din Belgia!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.06.2007
Brilliance BS6 va fi scos de pe piata belgiana din cauza rezultatelor slabe obtinute la crash-test.

Rezultatele foarte slabe ale crash-testului la care a fost supus modelul chinezesc Brilliance BS6 au facut valuri mai mari decat parea la prima vedere. In urma rezultatului foarte slab inregistrat la testele ADAC (o singura stea din cinci posibile), Brilliance BS6 a fost retras de pe piata din Belgia. Importatorul oficial, Cardoen, a decis sa nu riste un esec si a retras de pe piata toate exemplarele "berlinei de lux" chinezesti scoase initial spre vanzare.

Pana acum, noua persoane au semnat contracte de cumparare a modelului, acesta intrand oficial pe piata belgiana acum 10 zile. Cardoen a anuntat ca va returna banii platitorilor.

"Nu ne permitem sa vindem produse mediocre. Speram ca decizia noastra sa il determine pe producatorul chinez sa imbunatateasca nivelul de siguranta a modelelelor acestuia. Vrem sa tragem un semnal de alarma in acest sens, deoarece multe dintre modelele care au o varsta de peste 10 ani se afla la acelasi nivel de siguranta cu cel rezultat in urma testelor Brilliance", a declarat Karel Cardoen, patronul companiei belgiene.

Comentarii (31)

  • SEMNAL DE ALARMA
    SEMNAL DE ALARMA
    Sigur asha ceva se intampla in straintate, dar in Romania acest model ar fi trecut cu brio, cum de altfel suntem inundati de produse made in China, Malayesia, Singapore, Turcia, etc. de 2 lei ROL si vanzatorii se jura ca sunt divizii super si au acelasi caracteristici, cu acelashi pretz ca si originalul dar pana la urma calitatea ishi spune cuvantul. SEMNAL DE ALARMA.
    0 0
  • Chinezii ar trebui sa isi pastreze masina doar pt. ei..ca oricum sunt populatie mare si tragedia ar fi mai mica la accidentele cu o astfel de masina =))
    0 0
  • cristi
    ...
    Sincer prefer un Logan prima varianta decat o "limuzina" de lux de la chinezi...:))
    0 0
  • flexus
    lol
    Prefer sa nu fac accident.
    1 0
  • loganel
    logan?
    Eu nu as prefera nicidecum un logan! Am un prieten care a lovit-o la 30 km/h si s-au strambat lonjeroanele!!! Din momentul ala a fost PA! lol
    1 0
  • siguranta
    Primul criteriu dupa care aleg o masina ii siguranta. Nici Loganul si nici aceasta "chinezoaica" nu reprezinta o varianta buna.
    0 1
  • vasilica
    bah nene nu habar n-ai ce-s alea lonjeroane si vb? cum drq sa le strambi la 30 de km/h?
    1 1
  • salmonela
    ce idei...
    ce va veni sa comparati Loganu cu masina asta ?
    cred ca nu prea ati inteles ce inseamna 1 stea si aia data pentru ca pasagerii din spate nu mor LOL... mai bine trec la Trabant decat la asta, diferenta intre ele e numa' pretu..
    0 0
  • Bah...da' destepte comentarii pe aici.... Mai mult de jumatate din electronicele cumparate de voi....oare unde se fabrica? Doar nu in Germania, Franta , SUA! Plus ca...manechinul din masina nu tare pare afectat in urma testului...Sau or fi unele reactii ale marilor producatori auto pentru a scoate de pe piata concurenta mai ieftina!!!???
    1 0
  • o stea...
    kleos, ai dreptate. E o cospiratie. Manechinul este doar putin inghesuit...Nimic grav. probabil ca daca era un om scapa doar cu gatul rupt, organe interne distruse, picioare rupte, si mainile rearanjate la spate. Un fleac, l-au chiuruit...
    0 1
  • chinezarii
    esti bucuros doar cand cumperi un lucru chinezesc! dupa aceea injuri si-ti dai cu pumnii in cap pana il arunci!! despre electronicele de mai sus trebuie stiut ca nu sunt facute de chinezi, ci doar le asambleaza sub atenta urmarire a reprezentantilor diferitelor firme ! ce fac ei, gasiti in targ la Europa...
    0 0
  • Ha! Ha!
    E otelul prost,chinezesc, nu vedeti cum s-a strambat masina?
    0 0
  • Gelly
    Cam aiurea testul... asa sunt chinezii... fac lucruri doar de fatada nu si rezistente... Am vazut ca pe strazile din bucuresti au aparut tot mai multe autoturisme GELLY, tot chinezesti. Acestea credeti ca se deosebesc cu ceva fata de cea mai sus testata?
    0 0
  • lasa ma ca daca nu le vand in belgia, franta sau alta tzara le vor vinde in RO ca noi cumparam orice , pretul nu conteaza la noi ca doar avem bani.
    0 0
  • ce aveti
    cu Loganul? Loganul macar a scos 4 puncte din 5 la teste. Mai cititi si voi. Eu nu mi-as lua masina second hand chiar daca se cheama volvo.
    0 0
  • CIORBA S-A FACUT
    Doamneeeee.....cat costa taraba asta frate.....cum naiba frate, LOGANUL E MASINA DE MSINA, PE LANGA TARABA ASTA, VEZI euroncap.com DETALII LA MATIZ, sa vedeti si voi MATIZUL frate ca nu se indoaie ca MAMALIGA ASTA....mai bine imi iau MATIZ...cred ca ar fi mai indicat...ORICUM IN ROMANIA S_AR FI VANDUT BINE DE TOT TARABA ASTA....findca la noi ORICE MERGE PE PIATA..MADE IN CHINA,TAIWAN>ETC ETC.>SUCCES LA CUMPARAT MASINI
    0 0
  • :))
    peste 5 ani... o sa fim fiecare cu chinezul lui ..
    0 0
  • Certitudine
    Vrei o masina sigura , eleganta ,fiabila , comada ? Simplu !
    Ia VOLVO ! Stiu ca nu e ieftina..........
    1 0
  • COHUT IOAN
    VOLVO
    LUATI-VA VOLVO ,RESTUL SUNT MIZERII!AM VAZUT UN ACCIDENT INTRE UN VOLVO S60 SI UN MITSHUBISHI PAJERO,JEEPUL S-A FACUT PRAF IAR VOLVO PUTIN SIFONAT!
    0 0
  • Mihai2
    din nou Aveo
    Ai nostrii cand vor retrage Aveo? Are una bucata stea si jumate. Dar au uns bine baietii si nu prea se vorbeste despre asta...
    0 0
  • cred ca masina aceasta o sa fie un succes in romania. scuzati-ma, dar care este diferenta intre ea si un matiz, tico, accent si alte marci la care zboara tabla de pe ele. macar masina asta chinezeasca e mai mare. romanii o sa care o gramada cu ea. mai ales daca e undeva la 6000 usd. in rest doamne fereste de o tamponare usoara.
    1 0
  • asta ne e masina de romania deoarece la cate gratere is masina se indoaie toata
    0 0
  • masini varza
    stati voi linistiti ca nici alti producatori nu stau mai bine.Eu am o Skoda Fabia pe care am reusit s-o lovesc de un Golf 4 cam la 40 Km/h si tot s-au strambat lonjeroanele,a sarit motoru din suporturi si una peste alta ....a fost dauna totala.
    P.S. Golful avea o aripa infundata discret. Concluziile le trageti singuri.
    0 0
  • titi taur
    descultilor
    pana acum 7-10 ani, o ardeati intr-o dacie berlina( cu motor de renault, ca aia era cea mai tare). acum va luati de chinezi. uitati-va la kitsch-ul autohton, de 10.ooo euro, ulterior vorbim. daca scot kinezii o masina pe piata vreun automobil ....credeti-ma, nu mai vinde niciun producator german, francez sau....italian. chiar suntem orbi?
    0 0
  • horhel
    asa ca sa ma bag si eu in ciorba
    Am observat cateva neconcordante: Logan are 3 stele, nu 4 cum visau ei sa obtina daca ii pun niste centuri de doamne-ajuta... plus manechinul este de cauciuc sunt slabe sansele sa se rupa de tot la 65km/h... dar exista si fracturi si hemoragii inchise, care te omoara rpd
    0 0
  • silviu
    plang dacia berlina ca nu se mai face
    dacia berlina a fost una din cele mai reusite masini . un logan a intrat in fundul meu ...si-a facut botul franjuri ...mie mi-a luat vopseaua de pe cui si foarte usor bara sifonata , ca motor nimic de zis a fost rep moldova , ucraina , bulgaria , turcia , ungaria ,austria , germania , italia, franta ...si retur ....si vreo 50.000 km prin tara in ultimii 3 ani ...si am scimbat la ea o baterie 4 cauciucuri un set de placute de frana si ulei+filtru in rst benzina ...si mers la drum constant 110km/h ...acum cand scriu am in fund scaunul de 250 km abia am venit de la constanta a 6-a oara anu asta dacia mea berlina tine in spate ...logan / fabia / matiz / cielo / si alte masini din clasa ei ...si puteti spune ce vreti ...toata bucsaraia / pivotaraia + toate tampoanele de cauciuc si manopera ma vor costa 9 mil am programare la service si ...la o masina straina numai reviziile sunt 9 mil are inchidere centralizata senzori ptr parcarea cu spatele ...daca avea si aer conditionat nu o dadeam nici pe un mercedes
    0 0
  • gelly
    daca aveti ceva cunostinte despre gelly(bijuteria chinezeasca)spuneti-mi cate ceva.am vazut-o la dealer,e f.simpatica si are atatea optiuni dar ma gandesc totusi ca e prea frumos sa fie adevarat.o fi vreo chestie de unica folosinta ca majoritatea lucrurilor chinezesti?
    0 0
  • d-l Goe
    toyota
    toyota bate .........tot. nu mai laudati atat masinile nemtesti. uitativa la fiabilitate, la pret, la raportul calitate-dotare-pret, si mai vorbim. vedeti cat costa si piesele de schimb si la cati km se schimba o piesa la japoneze. calulati cat costa un golf 5, full si o corolla full si mai vorbim.
    0 0
  • chinezu
    gelly
    hai sa fim seriosi ( vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri ) sa ne lase Belgieni cu figurile lor de mari producatori CHINEZI au facut o masina sa mergi cu ea nu sa CONCUREZI .Apropo nu toti isi permit MASINILE lor de RAHAT care se strica repede si piese sunt ca pret TRIPLE . ASA ca hai la revedere.P.S.De ce sa cumperi una la pret mic slab PREGATITA cind poti cumpara una LA fel PREGATITA dar la pret DUBLU ca de este EUROPEANA......
    0 0
  • fugiti de gelli
    Fugiti si nu mai priviti inapoi...Este cea mai slaba masina care poate exista.Este ca o coaja de ou.Nu ai nici o siguranta, este doar aspectuasa.Nu va sfatuiesc sa achizitionati asa ceva.Am detinut un asemenea autoturism timp de aproape un an...(fortata de imprejurari), dar deja intrase rugina prin toate colturile si simtem ca se rupe cind rulam cu ea...Nu are forta, nu are sprint, in comparatie cu alte marci precum VW, BMW, KIA... nu se pot compara.
    0 0
  • de ce nu ?
    cati dintre voi aveti haine de firma ? poate 10 % . restul sunt doar frumoase si asortate . eu tare mult as dori o masina cu xenon ,piele ,clima ,oglinzi electrice , spatioasa plus dragutica . cine vb cum ca loganul e masina mai bine sa taca ...:) . aia e doar o gluma proasta . cum ne pricepem noi romanii la mituit ,au fost multi ochi inchisi . eu am cielo 2003 ,fuge de rupe , dohc si cutie de coreana . a 2a cu 105 pe gaz . sincer ! a fost masina visurilor mele dar parca as vrea altceva mai sofisticat putin ,mai cu dotari . cine se mai pricepe catusi de putin la haine stie ca si turcii faceau haine adevarata care costau mult ,asa cum faceau si ieftine si stifturi de care gaseai in bazar . pt cei care vor masina rezistenta la impact sa-si ia TANC sau ceva asemanator . eu vreau o masina cu dotari si sa mai fie si ieftina . daca o sa primesc de ziua mea o masina foarte frumosa si spatioasa , nu o sa ma intereseze nici macar ce an de fabricatie are . poate sa fie fabricata si in india :) respect 4 all
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru