Navara, cel mai vandut Pick-up in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.01.2007
Cel mai bine vandut pick-up in Europa in 2006 a fost Nissan Navara, cu 45.200 unitati vandute.

Nissan Navara a fost cel mai bine vandut pick-up in Europa anul trecut, totalizand 45.200 de exemplare comercializate. Aceasta cifra reprezinta 25% din totalul pietei europene de pick-up. Navara este cel mai bine vandut pick-up pe pietele din Spania, piata de baza datorita uzinei Nissan din Zona Franca-Barcelona, Franta, Olanda, Austria, Belgia, Polonia, Suedia si Irlanda.

De la lansarea sa din 2005, 60.000 de europeni au gasit in Navara masina perfecta, care combina utilitatea cu confortul. In plus, marti 23 ianuarie, Nissan a mai inregistrat un record: 100.000 de unitati produse la uzina Motor Iberica SA, care exporta automobile in tari ca Africa de Sud, Australia si tarile din Golf.

Jose Vicente de los Mozos, vice presedinte Nissan Spanish Industrial Operations, a declarat ca succesul lui Navara este o mare implinire pentru uzina din Barcelona. "Proiectul Navara a fost o provocare pentru toti angajatii de la Zona Franca, iar performanta obtinuta recunoaste increderea pe care managerii Nissan au investit-o, in ultimii ani, in oamenii de la Nissan Spanish Industrial Operations.

Nissan Navara este disponibil in configuratiile double cab si king cab si este propulsat de un motor diesel de 2.5 litri care ofera 171 de cai putere. Pick-up-ul are o capacitate de incarcare de 3 tone, cea mai mare din clasa sa, 80% din comenzi fiind pentru modelul double cab. Masina include un sistem de comutare a tractiunii integrale, un sistem de ancorare a incarcaturii C-Channel, sistem de navigatie perin satelit Nissan Birdview DVD, conectare Bluetooth, transmisie automata si sistem audio cu magazie de 6 cd-uri.

Comentarii (7)

  • Cosmin
    Comparatie
    Suntem o echipa de salvamont si avem fericita ocazia sa achizitionam o masina de teren tip autoutilitara cu 5 locuri si bena . Oscilam intre Nissan Navara si Toyota Hilux . Daca cineva ne poate da o sugestie competenta si argumente pro sau contra ii suntem recunoscatori.Avem asa de rar astfel de ocazii incat ne dorim sa luam ce este cel mai bun pentru activitatea noastra.
    Multumim
    0 0
  • Mr. Honda
    tips
    Cosmin, o sugestie competenta si o comparatie intre cele 2 poate va da cineva de la revista cred, sau cautati pe net prin forumuri de 4x4 (cele straine sint de preferat). Oricum, nu luati ceva fara 4x4 part time cu 2 setari, "HI" si "LO" (cu reductor) si diferential blocabil (sau macar diferential cu alunecare limitata). Marca conteaza mai putin, fiabila sa fie... In afara de cele 2 pomenite de tine, mai e Mazda B2500, o masina capabila off-road (tot pick-up), la un pret excelent. Un 4x4 extrem de bun (dar scump) e Mercedes clasa G, alea de arata ca un Aro. Au (optional) ambele diferentiale blocabile, ceea ce face modelul aproape de neoprit off-road.
    0 0
  • comparatie
    Cosmin, iti recomand Navara, am condus-o in OFF ROAD si se comporta super, am comparat-o cu Hilux din punct de vedere spatiu interior, dotari, spatiu in bena, motorizare,fata de L200 si B2500 incomparabil mai buna.Parerea mea este neaparat cutie automata.Daca vrei pot sa iti pun la dispozitie o masina pentru a o incerca .
    1 0
  • despre navara
    este cea mai frumoasa masina din lume
    0 0
  • cosmin
    comparatie
    Va multumim tuturor pentru sfaturi si speram sa facem alegerea cea mai buna .
    0 0
  • Mr. Honda
    modificari
    Se poate acoperi bena. Ca idee, uitati aici accesorii (nu stiu daca sint disponibile toate astea la dealerii din Romania):
    http://www.upcountry4x4.co.uk/nissan_navara/navara.asp
    Unele arata demential.
    0 0
  • cosmin
    alegere foarte buna!navara
    va garantez k nu va va dezamagii!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru