Nevăzătorii vor putea şofa fără însoţitori

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 04.07.2010
Federaţia Naţională a Nevăzătorilor şi Virginia Tech lucrează împreună pentru crearea unui vehicul dedicat persoanelor nevăzătoare.

Federaţia Naţională a Nevăzătorilor din SUA împreună cu Virginia Tech  vor prezenta anul viitor un vehicul echipat cu o tehnologie specială cu ajutorul căruia persoanele oarbe vor putea şofa fără asistenţa unui însoţitor. Tehnologia utilizată de aceştia va folosi senzori care transmit informaţii despre obiectele sau maşinile care se află în faţă, în spate sau în apropierea acestui vehicul.

"Cercetăm zone care înainte au fost considerate de neexpolrat", a declarat Marc Maurer, preşedintele Federaţiei Naţionale a Nevăzătorilor. Marc Maurer a vorbit pentru prima dată despre acest proiect acum zece ani, atunci când a pus bazele organizaţiei şi institutului de cercetare.

"Unii au crezut că sunt nebun şi mă întrebau de ce vreau să strâng fonduri pentru ceva ce nu poate fi realizat, în timp ce alţii credeau că este o idee minunată", a completat Maurer. Vehiculul pe care Marc Maurer doreşte să îl constuiască a obţinut locul trei în anul 2007 la un concurs pentru maşinile fără şofer.

Via | Freep

Comentarii (4)

  • da sigur
    Cans Bill Gates o sa fie orb atunci o sa sofeze o masina de asta pt ca va dati seama ca nu o sa coste cat un logan chel !
    1 0
  • O sansa
    Pentru nevazatorii care traiesc in tarile dezvoltate, costurile unui astfel de automobil ar putea fi subventionate, asa cum sunt subventionate si protezele. Intre timp, costurile cu cercetarea si dezvoltarea unor tehnologii pot fi acoperite si prin raspandirea treptata pe scara larga a acestora, asa cum s-a intamplat si cu telefonia mobila.
    Cat despre Romania, speranta moare ultima!
    1 0
  • or sa se calmeze cu prostiile astea de abia cand or sa existe victime, fie de partea nevazatorilor fie de partea vazatorilor ...
    0 0
  • Victor
    @Automarket
    Nevăzătorii vor putea şofa fără însoţitori,deci pana acum sa inteleg ca orbii puteau sa conduca o masina daca aveau un insotitor?....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru