Salonul Auto de la Paris 2018

Nissan introduce motorul pe benzină de 1.3 litri turbo în gama Qashqai: propulsorul va fi disponibil în versiuni de 140 CP și 160 CP

Publicat Luni, 01.10.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 8
Nissan introduce motorul pe benzină de 1.3 litri turbo în gama Qashqai: propulsorul va fi disponibil în versiuni de 140 CP și 160 CP - Poza 1
Nissan introduce motorul pe benzină de 1.3 litri turbo în gama Qashqai: propulsorul va fi disponibil în versiuni de 140 CP și 160 CP - Poza 2
Nissan Qashqai este primul model din gama constructorului nipon care va putea fi comandat alături de motorul de 1.3 litri benzină dezvoltat în colaborare cu Daimler. Unitatea va fi oferită în versiuni de 140 CP și 160 CP și va fi disponibilă și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

La finalul anului trecut, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și Daimler au lansat un nou motor în cadrul familiei Energy TCe. Unitatea pe benzină de 1.332 cmc este disponibilă în trei versiuni de putere (115 CP, 140 CP și 160 CP) și echipează deja modele din gama Renault și Mercedes-Benz.

Acum, reprezentanții Nissan au anunțat că începând cu luna noiembrie motorul de 1.3 litri benzină va putea fi comandat pe SUV-ul Qashqai. Conform producătorului nipon, noul propulsor va fi disponibil în două versiuni de putere.

Varianta de bază oferă 140 de cai putere și 240 Nm și va fi disponibilă doar cu o cutie manuală cu șase rapoarte. Cea de-a doua versiune propusă de japonezi dezvoltă 160 de cai putere. În acest caz, Nissan propune o transmisie manuală cu șase trepte sau una automată cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte.

Indiferent de versiunea de putere aleasă, SUV-ul nu va fi disponibil și cu un sistem de tracțiune integrală. Totodată, Nissan spune că toate versiunile introduse în gama Qashqai respectă noul standard Euro6d-Temp.


Comentarii (8)

  • someone
    se pare ca acest motoras va fi calul de bataie al grupului in perioada imediat urmatoare.
    ce ziceti, la paris anunta ca il pun si pe duster?
    7 1
  • kim_vl
    Nicicum nu vor cei de la Nissan o combinatie cutie automata-tractiune integrala pe Qashqai. Atunci ce am rezolvat ? Cand fuTache nu fuTica, cand fuTica cu fuTache.
    6 5
  • SIMPLE MINDS
    @someone La aproape 20 de ani de la preluare , parca ar merita si Dacia Duster un motor de 140 CP ca varf de gama.Poate ca s-au informat si francezii ca suntem in Anul Centenarului !:-))Sau poate ca nu-i intereseaza aspectul asta.:-))
    7 1
  • kim_vl
    @SIMPLE MINDS
    Probabil nu vor sari de 130 cai.
    https://www.zf.ro/eveniment/incepe-salonul-auto-de-la-paris-dacia-ar-putea-veni-cu-o-noua-motorizare-pentru-duster-renault-avanseaza-proiectul-masinilor-autonome-17537702
    5 0
  • Pt duster mai au ramas motoare de 1.2 turbo prin tot felul de depozite. Mai intai sa scape de alea.
    6 2
  • SIMPLE MINDS
    @kim_vl Multumesc pentru informatie.
    3 0
  • pai si daca il baga pe duster cu ce te incalzeste? Renault nu e interesata sa vanda duster in Romania asa ca daca il baga va fi la acelasi pret cu Kadjar
    0 2
  • kim_vl
    Pai si 1.2-ul ce are ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru