Nissan QashQai vine in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.04.2007
Nissan a lansat in Romania modelul QashQai. Creat special pentru oras SUV-ul compact va porni de la 18.990 de euro.

Nissan a lansat ieri in Romania modelul QashQai, un crossover bazat pe aceeasi platforma cu X-Trail si creat special pentru mediul urban. QashQai se va bate pe piata locala cu Dodge Caliber, dezvoltat tot pe aceeasi idee de SUV de oras, dar si cu modele ca Toyota RAV4 sau SSang Yong Actyon.

Pe piata din Romania Nissan va oferi patru motorizari pentru modelul QashQai: doua pe benzina de 1.6 si 2.0 litri care dezvolta 115 respectiv 140 de cai putere si doua diesel de 1.5 si 2.0 litri care dezvolta 106 respectiv 150 de cai putere.

In functie de motorizare vor fi disponibile doua transmisii manuale cu cinci sau sase rapoarte, o cutie de viteze automata si noua transmisie cu variatie continua CVT. Sistemul 4X4 All Mode va fi disponibil doar pe versiunile de 2.0 litri celelalte beneficiind numai de o tractiune pe puntea fata. In ceea ce priveste echiparea, QashQai va oferi trei versiuni, cea de top, Tekna Plus, fiind disponibila doar pentru motorizarea de 2 litri si tractiune integrala.

Versiunea de baza echipata cu motorul de 1.6 litri pe benzina va porni de la 18.990 de euro, pret cu toate taxele incluse.Pretul versiunii de top, 2.0 litri, diesel, tractiune All Mode, va ajunge la 30.430 de euro.

Pentru 2007 Nissan estimeaza ca va vinde un numar de 350-400 de unitati ale noului model, cifra urmand sa creasca in 2008. Nicolas Ianculescu, directorul Nissan Romania a declarat: "Noi dorim sa vindem 500 de unitati QashQai, dar pentru ca este posibil ca numarul de comenzi sa depaseasca productie ne asteptam sa inregistram o cifra de 350-400 de automobile vandute"

Comentarii (13)

  • O mizerie frantuzita
    Din pacate asa e
    0 0
  • Compromis
    Un compromis jalnic. Un interior saracacios.
    0 0
  • compromis??
    compromis jalnic, interior saracacios??idee de suv de oras ce iti sugereaza tie? ce ai fi vrut tu la interior ca sa nu ti se mai para asa saracacios. pe tine te banuiesc ca ai Logaan 1,4 mpi si ai vopsit marginile de la aerisire cu argintiu sa fie ca la 1,6 16v. nu-i asa ca am dreptate. si mai cred ca esti si de la targoviste sau gaesti.
    0 0
  • hai sa fim seriosi ... :)
    cine naiba si-ar lua un SUV cu motor benzina 1.6 cu tractiune numai fata ... ha ha ha sa dai o caruta de bani pentru o masina mare cu stabilitate redusa si performante f slabe si cu portbagaj mic ....
    logic ar fi ca doar versiunea 2.0 diesel cu tractiune integrala sa aiba cautare ... dar suntem in romania unde logica nu se pune :)
    0 0
  • ???
    De unde stiti voi ce performante are masina? Ati mers cu ea?
    Pentru autor: cred ca ceva nu s-a inteles bine. Masina este un crossover - o compacta cu elemente de SUV. Mai cititi si voi ce scriu specialistii inainte sa scrieti articole...
    0 0
  • Cum sa ne dam cu parerea
    Cum iti poti da cu parearea despre interiorul masinii cand nici macar nu ai vazut-o si nici autorul articolului nu ne spune? In plus, masina pare a fi un crossover si nu un SUV cum gresita inteles autorul.
    0 0
  • qashqai
    Masina e foarte draguta! Interiorul este comparabil cu altele mult mai scumpe!
    0 0
  • O japoneza
    Crossover
    este o masina faina.sper sa fie la fel de buna pe cat de bine arata.interiorul e spectaculos ,dar pana nu-l vad nu-mi pot spune parerile.
    0 0
  • Eu am vazut astazi masina, e frumoasa, parerea mea,si gusturile nu se discuta. Problema e ca mi se pare scumpa, variantele cu tractiune fata ajung la pret de Golf mult mai bine echipat,in schimb 2.0 dci 4wd pe la 21 de mii e convenabil,daca are o prestatie in teren comparabila cu cea a lui Outlander.23.000 sunt necesari pentru diesel 2.0,echipare medie, nu mai mult decat ai nevoie, si cam se apropie de Rav4,avantajul putand fi ca ai o masina compacta, pentru cei care nu au nevoie de spatiu foarte mult.
    0 0
  • din ce am citit am o impresie naspa
    nu ma prea multumeste masina asta iar ca dotari cam putine pe bani astia..cer prea mult dar sincer nu sunt fan logan dar astept modelul de la logan chiar daca vine mai tarziu....este mai ieftin cu mult daca asta o sa fie pretul cat au sp ei 13000.
    0 0
  • mugurale
    o dam la diverse
    prea mult kaki mancat, am vazut reclama la televizor, pare o masina super simpatica, cu pretu nu stiu cum e si daca se merita dar ca sa zici ca e oribila sau ca e un compromis...hmmm...laso balta
    0 0
  • Qash...qai
    Salut!
    Eu am facut deja un drive test sambata dupa lansare cu acest model si pot sa va spun ca este super tare! Mi-a explicat dealer-ul respectiv ca are toata puntea fata si motorul prinse de caroserie cu niste bucsi speciale din cauciuc care nu permit vibratiilor de la motor si de la drum sa se simta in masina; si chiar asa a fost desi am condus-o pe un drum foarte prost! Tin sa va spun ca au avut la drive test versiunea 2.0 l benzina cu cutia automata CVT si am fost super impresionat de performantele ei si mai ales ale cutiei.
    In ceea ce priveste materialele, ele mi-au placut mult, la fel si bordul si le recomand celor care au mancat mai sus.....fara sa vada macar masina, sa mearga sa faca un drive test si ne auzim dupa...!
    0 0
  • raditu
    nissan qashqai
    cred ca este o masina buna ,are un "look "promitator;sper sa o pot gasi si in romania pentru ca este genul de automobil de care am nevoie - garda inalta,consum mic;utila in oras ,fdar si crossover
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru