Nissan se “inverzeste”

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 06.04.2006
Carlos Ghosn pregateste terenul pentru intrarea celor de la Nissan in clubul celor care utilizeaza propulsoare hibride pentru modelele de serie. Deocamdata e vorba de teorie, pentru aspectul practic urmand sa asteptam pana in 2009.

In momentul in care Toyota si Honda au inceput sa inoveze in domeniul tehnologiei hibride, cei de la Nissan au preferat sa ramana de partea constructorilor germani, apeland la solutiile clasice. Insa succesul acestui segment si cresterile continue ale celorlalte doua case nipone i-au determinat pe reprezentantii celui de-al doilea constructor nipon sa-si reconsidere pozitia.

Daca primii pasi in acest sens au fost facuti prin cumpararea licentei de utilizare a unor piese de la Toyota (utilizate pentru constructia lui Altima (foto), hibridul Nissan care va fi lansat spre finalul acestui an), acum lucrurile au devenit serioase. Japonezii au inceput sa isi schimbe complet modul de gandire, astfel ca unul dintre cele mai importante proiecte ale celor de la Nissan este, in aceasta perioada, dezvoltarea propriului sistem hibrid de propulsie.

Aceste vesti au fost confirmate de Mitsuhiko Yamashita, vicepresedintele executiv al celor de la Nissan, care a afirmat ca noile componente vor fi utilizate la constructia unor viitoare modele hibride.

Avand in vedere intarzierea fata de concurenta, primele exemplare de acest gen nu vor aparea insa decat cel mai devreme in 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru