Nissan şi Suzuki continuă colaborarea pe segmentul maşinilor de oraş

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.09.2010
Deşi Volkswagen a cumpărat un pachet de 20% din acţiunile Suzuki, parteneriatul japonezilor cu Nissan, pe segmentul vehiculelor de oraş, nu va fi afectat.

După ce Volkswagen şi-a extins sfera de influenţă în Orient, odată cu preluare unui important pachet de acţiuni în cadrul Suzuki, tot mai multe voci anunţau abandonarea tuturor colaborărilor pe care japonezii le aveau cu omologii lor europeni. În mare parte zvonurile s-au adeverit, Suzuki renunţând la parteneriatul deţinut cu Fiat pentru producţia modelelor Sedici şi SX4, în favoarea unuia similar cu Volkswagen.

Cu toate acestea, există şi reversul medaliei, Suzuki preferând să nu abandoneze parteneriatul cu Nissan, care prevede o colaborare pe segmentul modelelor de oraş. Jumătatea japoneză a alianţei Renault-Nissan se bucură în prezent de dreptul de producţie a modelului Pixo, o copie cu altă faţă a modelului Alto. Mignonul Nissan este construit în prezent la o uzină din India, alături de fratele său Alto.

Într-un interviu recent, un oficial Nissan, Toshiyuki Shiga, a declarat că cele două companii fac afaceri împreună de mulţi ani. Până în prezent nimic nu s-a schimbat în relaţiile de colaborare, deşi Suzuki resimte influenţa Volkswagen.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Militia
    farurile seamana izbitor de tare cu Alfa Mito!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru